avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Detalii despre pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Detalii despre pensionare

Buna seara
Sunt născută in luna februarie 1959.
Doresc sa stiu care e anul si luna pensionarii mele la limita de vârstă, care lege este in vigoare ?
Inca o intrebare : La data pensionarii voi avea numai 26 de ani vechime in campul muncii. Am fost bugetara , cu salarii minime pe economie. Daca nu voi avea vechimea completa stiu ca voi fi penalizata. Cat de mare e aceasta ?
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ana_M_02 , utilizator 10:54, 20 Noiembrie 2018
In speta,puteti beneficia de pensie la limita de varsta incepand cu luna Februarie 2019 , (varsta standard de pensionare de 60 ani si un stagiu minim de cotizare de 15 ani).
multumesc frumos pentru raspuns...eu stiam ca ma pot pensiona in luna iunie 2020...Care lege se aplica in acest sens ?
Limita de varsta la 61 ani si 4 luni.
Pensia de limita de varsta nu va fi cu prnalizare.
In schimb va fi destul de mica.
Este f.f.f. posibil sa fie egala cu indemnizatia minima pentru pensionari.
Adica la acest momrnt 520 de lei, incepand cu iulie 2018 va fi 640 de lei.
Cat va fi la implinirea varstei de 61; ani si 4 luni, nu pot sti.
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS... O ALTA PERSOANA MI-A RASPUNS AICI CA AR TREBUI SA MA PENSIONEZ ANUL VIITOR IN 2019...
CARE LEGE E APLICABILA LA CALCULUI DATEI DE PENSIONARE, LEGEA 19/2000, SAU LEGEA 263/2010 ???
CARE LEGE E APLICABILA LA CALCULUI DATEI DE PENSIONARE, LEGEA 19/2000, SAU LEGEA 263/2010 ???

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta Mia25 Mia25 buna ziua, vreau sa intreb pentru mama mea(nascuta in mai 1959) care a lucrat la sncfr din 1979-1998 in gurpa 1 de munca (in functia de magaziner marfa) si ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata wasilewasile wasilewasile Sunt nascuta in febr. 1959 si am 36 de ani vechime in campul muncii (conditii normale de lucru) + un an de somaj si as vrea sa stiu si eu in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare yulius yulius buna ziua , implinesc 56 de ani in iunie 2010 si am 35 de ani vechime in campul muncii cum si cand pot iesi la pensie ? multumesc (vezi toată discuția)