avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... conditii pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

conditii pensionare

buna ziua , implinesc 56 de ani in iunie 2010 si am 35 de ani vechime in campul muncii cum si cand pot iesi la pensie ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: yulius , utilizator 14:17, 10 Ianuarie 2010
Dacă data naşterii dvs. este iunie 1954 - aşa cum reiese din informaţiile succinte pe care le-aţi transmis în mesaj - , PE ACTUALA LEGE A PENSIILOR din sistemul public (Legea 19/2000) veţi putea intra la:
- pensie pentru limită de vârstă î n luna iunie 2019, când împliniţi 65 ani sau la
- pensie anticipată parţială (cu cei 35 de ani de vechime pe care îi aveţi acum, presupunem că în condiţii normale de muncă) în iunie 2014 - respectiv cu 5 ani înainte de vârsta standard de pensionare valabilă pentru bărbaţii născuţi după ianuarie 1950.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea mocanuecaterina mocanuecaterina sunt nascut pe data de 20 04 1954 si am 28 ani vechime in munca 9 ani grupa 1 si 6 grupa 2 vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat sau de drept (vezi toată discuția)
aproximarea anului de pensionare normala (limita de varsta) paragarafamus paragarafamus Cand trebuie sa depun actele necesare pensionarii normale avand grupa a II-a,castigata in instanta,cu reducerea din varsta a un sfert din anii de vechime(25 ... (vezi toată discuția)
La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)