Intocmiti o adresa scrisa in care semnalati aspectele salariale si/ sau alte drepturi neonorate de firma respectiva. In adresa trebuie sa se regaseasca datele dvs. personale (nume si prenume, adresa de domiciliu) si datele de identificare ale firmei (denumirea, adresa, profil de activitate, etc.). Sesizarea se depune la registratura ITM cu nr. de inregistrare/ data sau se trimite prin posta cu confirmare de primire.
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Control itm
iuliaalba
Buna ziua!
Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)