avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Completarea masei succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Completarea masei succesorale

Se afla pe rol un proces de partaj judiciar intre 2 mostenitori de pe urma decesului parintilor. S-au depus inscrisuri acte si a avut loc proba cu interogatoriu, urmand sa aiba loc proba cu martori si expertiza-evaluare a apartamentului si terenului agricol ce se aflau in posesia defunctei. Intre timp, unul dintre mostenitori si-a adus aminte ca defuncta era mostenitoare si a altui teren agricol care apartinea tatalui sau decedat (bunicul celor 2 mostenitori din proces), dar dupa care nu s-a facut succesiunea, desi au trecut 12 ani de la decesul acestuia.
Intrebare: Ar putea fi completata masa succesorala si cu acest teren care apartinea bunicului in cadrul aceluiasi process ? Cum se procedeaza ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
AlexGM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:20, 17 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Incercati sa solicitati instantei acest lucru dar este destul de greu.
Va trebui sa dezbateti intai succesiunea de pe urma bunicilor si abia apoi suplimentarea masei succesorale in cadrul acelui dosar.
Voi solicita acest lucru ca mai intai sa se dezbata intai succesiunea de pe urma bunicilor, apoi reluarea succesiunii de pe urma parintilor. Exista posibilitatea ca instanta sa refuze acest lucru, date cele scrise in primul meu mesaj ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
AlexGM, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Da, completarea cererii se poate face conform Art. 204 cod procedura Civila
Modificarea cererii de chemare în judecată
(1) Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.
(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă când:
1. se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii;
2. reclamantul măreşte sau micşorează cuantumul obiectului cererii;
3. se solicită contravaloarea obiectului cererii, pierdut sau pierit în cursul procesului;
4. se înlocuieşte o cerere în constatare printr-o cerere în realizarea dreptului sau invers, atunci când cererea în constatare este admisibilă.
(3) Modificarea cererii de chemare în judecată peste termenul prevăzut la alin. (1) poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor părţilor.
Asa caaaaaaaaaaaaa Poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca - actualizarea salariilor neplatite cu indicele inflatiei marinmariana marinmariana Buna ziua , daca in cadrul unui proces ,solicit plata salariilor neprimite , la fosta firma angajatoare respectiv perioada 2008-2011, si expertul contabil a ... (vezi toată discuția)
Procedura privind cererea cu valoare redusa katrin katrin In cazul unei cereri cu valoare redusa pot depune ulterior o cerere de modificare conform art.204? Doresc sa maresc cuantumul obiectului cererii. E posibila ... (vezi toată discuția)
Completare cerere chemare in judecata rechi1958 rechi1958 Pina la discutarea pe fond a partajului se mai poate completa cererea initiala de chemare in judecata ? De exemplu : reclamantul sa ceara o eventuala ... (vezi toată discuția)