avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contribuții PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contribuții PFA

Bună ziua, am citit într-un articol de pe acest site că la PFA-uri contribuțiile se stabilesc în funcție de salariul minim brut, adică 1900 lei pe lună, dar dacă nu se realizează venituri egale sau mai mari de 1900 lunar, aceste contribuții nu se plătesc. (cu excepția impozitului pe venit) Întrebarea este, în acest caz când nu se plătesc contribuțiile la CAS și CASS din cauză că nu se realizează minim 1900 lei pe lună, înseamnă că persoana care desfășoară activități prin acest PFA nu mai este asigurată la sănătate și pensii?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:35, 18 Martie 2018
Da, nu va fi asigurata deloc la cele doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa angajat cu regim 2/8 plateste cas? Ana Stefan Ana Stefan De curand s-a pus problema sa incep o colaborare pentru care ar trebui sa devin PFA. Am cercetat ce inseamna sa fii PFA si m-am familiarizat cu teritoriul, dar ... (vezi toată discuția)
Contract cu cas pentru pfa shnex shnex Salut! Mi-am facut PFA de cam jumatate de an si am inteles ca trebuie sa inchei un contract si cu casa de asigurari de sanatate, dar ca nu ar fi ... (vezi toată discuția)
Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)