avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Externalizare servicii / intermedire servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Externalizare servicii / intermedire servicii

Buna ziua,

As dori sa stiu ce cod Caen ar trebui sa aleg la infiintarea unui nou SRL daca vreau sa externalizez servicii catre alte firme si cum ar trebui procedat cu facturarea.
Spre exemplu: am un client care doreste sa isi renoveze casa si vreau sa externalizez catre o alta firma sau PFA aceasta lucrare, Toata lucrarea ar face 1000 lei (sa presupunem). Din acesti 1000 lei, 900 lei se vor duce catre firma care a prestat serviciul si 100 de lei catre firma mea.
Ideea e ca nu as dori sa facturez pe firma mea lucrarea catre clientul final pentru ca ar urma sa incasez 1000 lei insa eu practic raman doar cu 100 de lei iar la sfarsitul anului nu as vrea sa platesc impozit pe toata suma, ci doar pe ce am incasat eu, respectiv sa platesc impozit pe cei 100 lei incasati de mine.
Cum ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Multumesc anticipat.

Cristian
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

D392b si d200 pfa ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, Cum se completeaza D392B in cazul in care un PFA a emis o factura de 1000 lei ( impozit retinut 10%=100 lei) valoarea totala a facturii 900 lei. ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei florarii luizaaa luizaaa buna ziua!s dori sa deschid o florarie si nu stiu ce este mai bine :o societare (SRL)sau un PFA?ce acte si avize imi trebuie sa deschid? (vezi toată discuția)
Am o microintreprindere. DragosN DragosN Buna ziua! Am o microintreprindere iar modelul de afaceri este urmatorul: Clientul intra pe website-ul meu unde am afisat serviciile oferite de mai multe ... (vezi toată discuția)