avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul nu ma primeste la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul nu ma primeste la munca

Buna ziua

Eu sunt in preaviz in acest moment la firma la care lucrez.Patronul furmei la care lucrez doreste ca pe perioada preavizului sa nu mai vin la munca.Astazi a fost prima mea zi de preaviz.Pentru a ma proteja din ce cunosc eu legile,mi-am luat C.O.,pentru a nu fi trecut cu absenta nemotivata.
Are dreptul sa nu ma primeasca la munca in urmatoarele zilesau sa imi ceara sa parasesc locul de munca doar pentru ca este firma lui??

Astept raspunsul dumneavoastra!!

Va multumesc si va doresc o zi buna!!!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Alin1987 - 31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin1987 - 31 , utilizator 15:19, 21 Martie 2018
... Patronul furmei la care lucrez doreste ca pe perioada preavizului sa nu mai vin la munca. .....

Este corecta propunerea angajatorului, cu conditia ca aceasta sa fie materializata intr-un inscris cu semnatura acestuia.

Prin urmare, daca nu este necesara prezenta dvs pe perioada de preaviz fara a va afecta drepturile salariale se poate emite un inscris in acest sens de catre angajator. In acest sens, sunteti acoperita .
Aceasta este problema.El nu doreste sa imi dea nimic inscris.Doreste sa il cred pe cuvant....ceea ce eu nu pot sa fac asta.deoarece nu am incredere in el.Deci daca nu am scris nimic de la el dumneavoastra ma sfatuiti sa ma duc in continuare la serviciu???
Daca nu aveti nimic scris , atunci mergeti la munca in perioada preavizului.
Va multumesc frumos. domnule Cornel.O ultima intrebare as avea daca nu va deranjez prea tare si nu va suparati sa imi rspundeti:Ce se va intampla daca ma duc la munca si incearca sa ma faca sa plec (gen,sa ma bruscheze,sa ma ameninte sau sa lucreze la intimidarea mea)???Cum pot dovedi aceste lucruri deoarece el ne cheama la birou intre 4 ochi ca sa nu putem avea martori??Sa incerc sa il inregistrez macar cu sunet, cu telefonul mobil???sau nu are nici o garantie aceasta inregistrare?? Ce ma sfatuiti sa fac??

Va multumesc frumos si o seara buna sa aveti in continuare!!
Il puteti inregistra , dar forta probanta a inregistrarii poate fi discutabila.

Alte discuții în legătură

Anulare demisie personala Alin1987 - 31 Alin1987 - 31 Buna ziua!!! Cazul este mai lung,asa ca nu o sa va plictisesc si o sa fiu direct la subiect: Vineri am fost chemat in birou de patronul meu care mi-a ... (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - desfacerea contractului de munca boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)