avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare demisie personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare demisie personala

Buna ziua!!!

Cazul este mai lung,asa ca nu o sa va plictisesc si o sa fiu direct la subiect:

Vineri am fost chemat in birou de patronul meu care mi-a spus ca nu doreste sa mai colaboram si ca am doua metode de a pleca:fie imi dau demisia,fie are el "metodele de a ma face sa plec".
Poate ca din cauza emotiilor si a necunostintei legii mi-am scris demisia.Astazi cand am fost la resurse umane si am intrebat colega daca mi-a inregistrat demisia,raspunsul a fost negativ.Pot sa ii cer colegei demisia cu motiv ca vreau sa ma uit la ea si sa o nu o mai depun,deoarece consider ca daca se doreste eliminarea mea sa o faca patronul personal???
Sau nu mai am nici o sansa,deoarece ea daca a facut o copie la original,poate sa o foloseasca pe aceea???


Va multumesc!!!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Alin1987 - 31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 20 Martie 2018
1. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

2. Odata depusa demisia, aceasta nu mai poate fi revocata decat cu acordul angajatorului.

3. La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.

Documentele sunt eliberate în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator.
1.Angajatorul nu mi-a inregistrat demisia si nu mi-a dat nici un numar de inregistrare.El a luat la cunostinta verbal.
2.Demisia este pe masa colegei de la resurse umane,ea sustinand ca o sa imi inregistreze demisia aproape de terminarea preavizului.
3.Eu doresc sa ii cer foaia cu demisia colegei mele,si sa nu o mai depun inainte sa imi fie inregistrata aceasta.
4.Incalc vreo lege facand acest lucru sau pot fi sanctionat conform legii??


Va multumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Alin1987 - 31, utilizator
Alin1987 - 31 a scris:

...
3.Eu doresc sa ii cer foaia cu demisia colegei mele,si sa nu o mai depun inainte sa imi fie inregistrata aceasta.
4.Incalc vreo lege facand acest lucru sau pot fi sanctionat conform legii??

Va multumesc!!!



Dvs doriti asa ceva, dar angajatorul poate nu va aproba cererea ....

Nu se incalca nicio lege cu acea solicitare.
Va multumesc pentru sfaturi si pentru ca aveti rabdare sa discutati cu mine,domnule Cornel...

Ca sa intelegeti dumneavoastra pe larg ce mi se intampla o sa va povestesc:

Patronul meu doreste sa ma dea afara pe motiv ca nu ii mai plac ochii mei si pentru ca anumiti "lingai" ii bag lui tot felul de scorneli in cap.Vineri m-a chemat la el in birou si mi-a spus ca nu doreste sa mai colaboreze cu mine si ca vrea sa plec din firma lui,ori prin incheierea constractului cu acordul partilor,ori mi-a spus ca are el alte metode de a ma da afara.

Atunci,pe moment.din nestiinta si simtind teama de a nu imi face rau.mi-am scris demisia care zace pe masa colegei de la resurse umane (nu stiu daca si el a semnat-o sau nu).fara sa mi se ofere numar de inregistrare,dupa cum v-am spus si in mesajele de mai sus.Dupa ce am discutat cu o serie de oameni,acestia mi-au spusca trebuia sa il las pe ek sa ma dea afara si ca nu trebuia sa imi dau demisia.

De aceea,v-am intrebat si v-am cerut parerea in legatura cu demisia mea.Mai pe scurt,sa inteleg,el daca nu are acea foaie cu demisia mea,este obligat sa ma dea el afara daca nu doreste sa mai lucrez in firma lui??chiar si in cazul in care el a facut o copie la acea foaie??

Va multumesc din toata inima pentru rabdarea de aajuta oamenii,chiar si cu un sfat!!!
Intr-adevar, dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatul, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"demisie in alb" usersl usersl In urma cu doua luni m-am angajat la un ABC care are un patron mai mult decat precaut. Mi-a spus sa semnez o cerere de demisie ,,pentru orice eventualitate\". ... (vezi toată discuția)
Despre concediere miky_1 miky_1 Buna ziua, Sunt angajat de un an si 3 luni , acum o luna am fost anuntat sa-mi caut loc de munca in alta parte pe motiv ca patronului nu-i mai place de mine, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu itm serban_viorel serban_viorel Buna ziua. Va rog da ma puteti ajuta intr-o mica chestiune. As dori sa raspunda niste specialisti in comeniu, care sa imi ofere si niste articole de care ... (vezi toată discuția)