avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre concediere

Buna ziua,
Sunt angajat de un an si 3 luni , acum o luna am fost anuntat sa-mi caut loc de munca in alta parte pe motiv ca patronului nu-i mai place de mine, am fost la resurse umane si am cerut sa mi se dea somaj, dar ei au spus ca nu se poate pentru ca nu desfiinteaza postul , iar salarii compensatorii nu dau pentru ca ei nu au contract colectiv de munca. As dori sa stiu daca in afara de motivele care sunt in codul muncii ( art .61 ) mai pot folosi si alte motive si daca nu-mi semnez demisia firma ce masuri poate sa ia si ce pot face in cazul acesta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 14 Februarie 2013
nu va semnati sub nici o forma demisia, ca nu mai aveti ce face. sa va concedieze si mergeti in instanta si contestati. dureaza , dar cred ca merita. nu va pot concedia pentru alte motive decat cele prevazute in codul municii. sin nici nu va pot obliga sa va dati demisia.
Si daca patronul mi-a spus ca de la 1 martie sa nu ma mai duc, iar eu nu vreau sa semnez nimic, ce fac?
Ma duc in continuare la servici.!?..si daca nu mi se va mai da de lucru si ma constrange prin alte moduri ?
Va duceti in continuare la serviciu ... daca nu va da de munca este problema angajatorului si nu a dvs ... dvs va trebui sa respectati ce aveti in fisa postului.

Daca veti fi obligat sa va dati demisia, atunci veti putea să sesizati instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretindeti că demisia a fost provocată de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez cue cue Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e ... (vezi toată discuția)
Criterii pt care un patron te poate da afara toporan florentina toporan florentina Buna seara, cum am mentionat si in titlu as vrea sa stiu care sunt criteriile legale in termenii carora un patron te poate da afara la momentul si legile ... (vezi toată discuția)