avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii pt care un patron te poate da afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii pt care un patron te poate da afara

Buna seara, cum am mentionat si in titlu as vrea sa stiu care sunt criteriile legale in termenii carora un patron te poate da afara la momentul si legile actuale.Deoarece eu am fost in somaj l-am intrerupt angajandu-ma la aceasta firma din decembrie, totul a fost ok ca acum sa mi se spuna ca mi-am facut treaba cum trebuie dar ca nu sunt ok pe criteriul de relationare care se cere pt postul pe care il ocup(office assistant) cu toate ca in fisa postului nu este stipulat nimic despre acest aspect.
Este normal motivul pe care l-au invocat?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
toporan florentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 17 Iunie 2015
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului sau pentru motive care nu tin de persoana salariatului .
Cazurile de concediere pentru motive care tin de persoana salariatului sunt reglementate de art.61 C.mun., iar pentru motive care nu tin de persoana salariatului sunt prevazute de art.65 , art.66 si urm (concediere colectiva) C.mun.
Bun...in cazul acesta ar putea sa ma dea afara doar dupa 3 luni cu aliniatul :d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.?
Cu toate ca mi s-a spus ca mi-am facut treba bine dar singurul criteriu este cel de relationare, pt care m-ar da afara?
Concedierea pentru necorespundere profesionala implica fie necunoaşterea, fie cunoaşterea neîndestulătoare a normelor unei meserii, profesii sau activităţi.
Concedierea unui salariat pentru un astfel de motiv se face cu respectarea procedurii de cercetare prealabila, stabilita prin contractul colectiv de munca sau prin R.I..


Buna ziua,din nou, in aceeasi problema care s-a sovedit a nu fi concediere ci vor sa-mi incheie colaborarea de comun acord...adica sa-mi dau demisia si ei sa mi-o accepte.
Acum problema e ca eu mi-am facut treaba bine si nu vreau sa plec doar pt ca nu le place fata mea; ba mai mult imi ofera si un salariu in plus -compensator cum ar veni- dar eu nu vreau dor un ul pt ca: 1)banii aceia nu-mi ajung pana gasesc altceva de munca; 2)din cate stiu sunt obligati sa ma tina cel putin 6 luni angajata, deci le pot cere salariu compensator pt 3 luni?
Iar daca nu vreau sa-mi dau demisia si sa le semnez nimic cam care credeti ca ar fi riscurile pt mine?

Multumesc frumos!
2)din cate stiu sunt obligati sa ma tina cel putin 6 luni angajata, deci le pot cere salariu compensator pt 3 luni?

Nici nu au avut aceasta obligatie angajatorii decat daca doreau sa va concedieze pentru necorespundere profesionala la revenirea din CCC.
Pentru alte motive se putea concedia salariatul imediat dupa revenirea din CCC.

Daca va dati demisia atunci nu veti beneficia de indemnizatia de somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediere salariatului in urma restructurarii unu post valexandra valexandra Buna ziua, Sunt angajator si doresc sa concediez un salariat din motive strict personale. Singura metoda legala este , cred eu, concedierea in urma ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa prenatal alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile). Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi ... (vezi toată discuția)
Concediere nemotivata usersl usersl Buna ziua, doresc sa ma ajutati si pe mine sa stiu ce drepturi mi se cuvin in cazul in care seful meu doreste sa ma concedieze pentru o serie de motive absurde ... (vezi toată discuția)