avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere salariatului in urma restructurarii unu post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere salariatului in urma restructurarii unu post

Buna ziua,
Sunt angajator si doresc sa concediez un salariat din motive strict personale. Singura metoda legala este , cred eu, concedierea in urma restructurarii postului pe care este incadrat. Tin sa mentionez ca pe aceste post sunt incadrate mai multe persoane. Conform legii nu se mai pot angaja ulterior pe acelasi post timp de 9 luni. Asta nu ar fi o problema, ideea este am voie sa-l concediez pe acesta chiar daca sunt incadrate mai multe persoane pe acest post ( muncitor necalificat)?
In cazul concedierii in urma restructurarii trebuie sa exista motive foarte serioase care au condus la acest lucru. Pot sa zic ca am motive foarte serioase cum ar fi : reorganizarea societatii, situatia financiara economica nefavorabila. Vreau sa-mi comunicati ce pasi trebuie sa urmez si ce tip de notificari sau documente am nevoie ca sa urmez aceasta cale, pentru a fi totul legal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 19 Februarie 2013
1. Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si comunicarea adeverintelor de vechime si de somaj.

2. Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii n condtiiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in R.I al angajatorului ori in c.i.m..
Cuantumul acestor compensatii este stabilit de angajator cu sindicatele sau cu reprezentantii salariatilor.

3. Incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite prin REVISAL la data incetarii c.i.m. - la data expirarii duratei de preaviz.

4. Angajatorul poate angaja oricand o alta persoana ... nu exista niciun text de lege care sa-i interzica asa ceva angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Restructurare post lenacryss lenacryss Buna ziua, Lucrez la o societate unde se vrea sa se restructureze 2 posturi, pe o perioada de 6 luni de zile. Care este procedura legala? (vezi toată discuția)
Concediere angajat Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona In ce conditii poate fi concediat un salariat care a fost angajat pe fonduri europene? Firma a contractat fonduri europene si a fost obligata sa angajeze un ... (vezi toată discuția)