avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Aș vrea sa stiu daca mi se calculează corect ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Aș vrea sa stiu daca mi se calculează corect concediul postnatal?

Buna ziua,
Ma confrunt cu următoarea situație: tocmai am terminat cele 126 zile concediu maternitate astfel ca pe luna martie am mai avut 12 zile . Ma asteptam ca pe 15 ca in fiecare luna sa iau bănuiți pe cardul de salariu, ce sa vezi cont 0.
Am sunat sa cer lămuriri cu privire la situația relatată și am primit următorul raspuns: mai ai de luat 249 lei (in condițiile in care salariul meu brut este de 2144 lei ) suma pe care va trebui s o iau de la birou.
Mai vreau sa stiu si daca lunile anterioare au fost calculate corect ptr ca in fiecare luna am luat mai puțini bani decât salariu net aferent brutului desi am 3 prietene care au luat bani mai multi decat daca s ar fi dus la serviciu.
Am intrat in concediu de maternitate pe 7 noiembrie 2017 , ultima zi fiind 12 martie 2018. Salariu brut 2144 lei .
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
AnaeO, utilizator
Cel mai recent răspuns: AnaeO , utilizator 18:11, 26 Martie 2018
Buna ziua,
As vrea sa imi dati mai multe detalii: veniturile brute pe ultimele 6 luni anterioare lunii noiembrie 2017 si zilele de contributie, deducerea personala cat a fost? ati fost prezenta in ultimele 6 luni la locul de munca sau au intervenit absente nemotivate sau concedii de odihna?
Puteti solicita un stat persona din aprilie pana in prezent la locul de munca si atunci avem toate datele.
IULIA NEDELCU, Consultant resurse umane
Venituri brute 2144/ luna ×6= 12.864
In ultimele 6.luni am avut concediu de odihna 12 zile .deducere personală undeva la 220-240 pe luna .
Dacă nu sunt suficiente datele voi cere asa cum mi ati spus un stat de plata
Multumesc
IULIA NEDELCU a scris:

Buna ziua,
As vrea sa imi dati mai multe detalii: veniturile brute pe ultimele 6 luni anterioare lunii noiembrie 2017 si zilele de contributie, deducerea personala cat a fost? ati fost prezenta in ultimele 6 luni la locul de munca sau au intervenit absente nemotivate sau concedii de odihna?
Puteti solicita un stat persona din aprilie pana in prezent la locul de munca si atunci avem toate datele.

AnaeO, utilizator
Neaparat cereti un stat personal, este dreptul dvs.
Dar din datele pe care vi le am dat mai sus nu mi puteti spune daca este corect calculat?!

IULIA NEDELCU a scris:

Neaparat cereti un stat personal, este dreptul dvs.

Am cerut la locul de munca acest stat de plata dar mi s a răspuns că nu se poate, acesta fiind confidential .
Mi s au dat decat fluturasii de salariu , aceștia sunt deajuns ptr a verifica corectitudinea calculării salariului in perioada celor 126 zile de concediu de maternitate?

IULIA NEDELCU a scris:

Buna ziua,

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical andreea_zhr andreea_zhr buna ziua , Am si eu o nelamurire In luna noiembrie am avut 5 zile lucratoare de concediu medical -cod de boala 01 ,salariu brut pe ultimele 6 luni fiind ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal. spețe, lămuriri Mirela Stănciulescu Mirela Stănciulescu Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si job part-time puiutza puiutza Buna ziua! Sunt Alina M. si sunt as. medical. Lucrez din 2009 la un loc de munca cu 8h/zi. Sunt insarcinata in 27 sapt acum, iar din 14.05.2015 am intrat in ... (vezi toată discuția)