avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... supravegheat legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

supravegheat legal?

Buna ziua,
prietena mea lucreaza la un magazin de haine si este constant supravegheata, daca cumva sta jos cand nu este nici un client in magazin e sunata de sefa ca de ce sta, aceasta stiind ce face urmarind~o pe camera de supraveghere.
este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 20 Martie 2018
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microfoane ascunse karina24 karina24 Buna ziua. As dori sa stiu cat de corect si de legal este ca un sef sa puna camere si microfoane in firma peste tot, fara ca angajatii sa stie, si daca nu, ce ... (vezi toată discuția)
Sunt inregistrat audio-video de angajator SAUNDU SAUNDU Buna seara,vreau sa stiu cit de legala este inregistrarea audio-video a unui angajat in timpul programului de lucru. Va multumesc (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere tatianagrosu1977 tatianagrosu1977 Buna ziua, As dori sa imi spuneti daca este legal ca directorul unitatii sa supravegheze pe camerele de filmat personalul din unitate. As dori legea care ... (vezi toată discuția)