avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintare exec sil de o instanta necompetenta
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintare exec sil de o instanta necompetenta

Buna ziua!

Sunt executata silit cu dosar de executare deschis in 2018 pentru un credit luat din 2008. Intrucât nu am primit nici-un act, somație de la executor, am facut o solicitare in scris acestuia pentru ami comunica dosarul executional, fapt ce s-a si intamplat.
Mentionez ca la data acordarii creditului eram casatorita si aveam domiciliul în Deva, însă acum sunt divortață de 4 ani și mi-am schimbat numele de familie si domiciliul actual fiind in comuna Cerbal, jud. Hunedoara.
La comunicarea dosarului executional mi-a fost depusa si incuviintarea executarii data de judecatoria Deva. Am efectuat o contestatie la executare formulata in baza prescriptiei, iar cand am dorit sa o depun la Judecatoria Deva, grefiera m-a informat că actiunea trebuie depusa la Judecatoria Hunedoara (eu avand domiciliul in comuna Cerbal). I-am explicat grefierei ca depun actiunea la Judecatoria Deva intrucat acolo a fost data si incuviintarea executarii. Grefiera mi-a acceptat depunerea actiunii și m-a informat ca Judecatoria Deva isi va delega competenta la Judecatoria Hunedoara.
Intrebarea mea este: Se poate desfiinta/anula executarea silita intrucît executorul fara a face demersuri la evidenta populatiei pentru ami afla domiciliul actual a introdus cererea la judecatoria in raza careia eu aveam vechiul domiciliu.?
As putea invoca faptul ca incuviintarea exwecutarii silite s-a efectuat de o instanta necompetenta?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)