avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie de disciplina

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: Am facut mai mult cereri angajatorului in care am cerut marire salariala, avand in vedere ca in cadrul societatii s-au facut multiple mariri salariale, nu am primit raspuns, am informat angajatorul ca ma simt discriminata, nu s-a luat nici o masure, drept urmare m-am adresat autoritatilor competente, respectiv ITM, Corpul de Control al Primului Ministru. Astazi, sesizarea mea(si a altor colegi) au ajuns la angajator, drept urmare ne-a informat ca va face o comisie de disciplina pt. a primi o avertizare, deoacere nu am respectat regulamentul inten si anume, nu am facut o petite catre angajator pentru a-i sesiza nemulturile, lucru care de altfel s-a intamplat, prin cererile inainte conducerii.
Exista sanctiune pt. asa ceva!?Faptul ca imi cer drepturile, nu sunt ascultata si apelez la autoritatile competente, inseamna ca trebuie sa fiu avertizata sau sanctionata!?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 27 Martie 2018
Deci am dreptate. Va mulțumesc frumos!
Buna ziua,

Revin pt acelasi subiect cu o intrebare. Astazi am primit "Convocarea" pt Comisia de Disciplina, unde scrie "Convocare in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile referitoare la "nereguli constatate cu privire la transmiterea petitiei la Corpul de Control al P.M. s.a.m.d." Totodata mai jos scrie "Precizam ca in cursul cercetarilor veti putea uza de toate apararile pe care le considerati relevante si necesare in favoare dvs prin aducerea probelor si motivatiilor pe care le considerati necesare".
Cum pot eu sa ma apar daca nu cunosc neregulile ?Conform legii, trebuie sa imi precizeze obictul ce face cerecetarea disciplinara, Nereguli pot fi multe, dar nestiind care sunt acelea cum ma pot apara? Este in regula cum au formulat Convocarea ?Multumesc

Cu respect,
In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
Asta stiu, dar prin ce au scris in convocare, este precizat obiectul ? Adică: Nereguli. Nu trebuia concret specificat obiectul ? Ca eu nu stiu care sunt acele nereguli ca sa ma pot apăra.

Va mulțumesc frumos pt
timpul acordat
Parerea mea este ca trebuia precizat concret obiectul convocarii.

"Convocarea salariatului în vederea cercetării disciplinare prealabile fără a se indica obiectul acestei cercetări,face imposibilă exercitarea dreptul la apărare efectivă, astfel că atrage după sine nulitatea tuturor actelor de cercetare disciplinară efectuate după această dată."
(Decizia nr. 4398 /24.04. 2013 - Secţia I Civilă, C.A. Craiova)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate clopotzel clopotzel Buna ziua Am un angajat care din data de 17 august 2011 nu amai venit la lucru. In urma referatului sefului de sectie, care aduce la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, absente nemotivate mroby mroby Buna ziua, As dorii sa va intreb in ce conditii se poate desface un CIM pentru absentele nemotivate ale salariatului? Multumesc! (vezi toată discuția)