avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturile parintesti

Ce ar trebui sa fac sa il decad pe sot din drepturile parintesti? Este alcoolic, joaca la aparate, umbla cu femei, a parasit casa in care locuiam impreuna, este agresiv. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:08, 21 Martie 2018
Dumneavoastră nu puteţi să-l decădeţi din drepturi pe tatăl copilului dvs., ci numai DGASPC sau Autoritatea Tutelară pot cere acest lucru, dacă tatăl este pericol pentru copil.
Păcatele lui, aşa cum le descrieţi, nu reprezintă pericol pentru copil. E agresiv cu copilul? Dacă nu e decât cu dvs., un partener rău poate fi un tată foarte bun pentru copil, aşa apreciază instanţele şi Protecţia Copilului.
Este agresiv cu toata lumea. De copil nu se ocupa deloc si nu ii da nimic. Copilul are 1 an si 2 luni
Trebuie să înţelegeţi că dacă nu se ocupă de copil sau dacă nu-i dă nimic NU CONTEAZĂ pentru instzanţe.Nici că e agresiv. Dacă îl mutilează pe copil, poate-poate îi dă program de vizitare la domiciliul său numai câteva ore, fără noapte.
Însă dacă loveşte cumva copilul, chemaţi imediat Poliţia, la 112 şi mergeţi la medicul legist să constate vânătăile sau rănile copilului. La fel şi dacă vă agresează pe dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un copil in urma unei relatii de concubinaj-il pot decade din drepturi alinachec alinachec Buna ziua.am un baietel de 3 ani si 1 luna in urma unei relatii de concubinaj cu un barbat.De 3 luni ne-am despartit in urma certurilor repetate. este alcoolic ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o indrumare ? - violenta in familie alexandravoicu alexandravoicu Traiesc cu un barbat de 3ani ,avem si o fetita de 2 ani nu suntem casatoriti legitim si as vreau sa il decad din drepturile parintesti pt ca este beat aproape ... (vezi toată discuția)