avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit apartament inchiriat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit apartament inchiriat

Buna ziua,

Am mers la ANAF sa platesc impozitul aferent chiriei pe care o incasez la un apartament cu 2 camere. La ghiseu nu au stiut sa imi spuna ce suma am de platit si mi-au spus sa las eu ce suma vreau si ca se regleaza in 2019. Eu nu as vrea sa platesc o suma mare in 2019 ci o data la 3 luni (ca si pana acum) sa platesc suma care trebuie. Poate cineva sa ma ajute, care e procentul de CAS pe care trebuie sa-l calculez + impozit 10% + ce alte taxe se mai adauga.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:46, 27 Martie 2018
Aplicati procentul de impozitare de 10% la valoarea care este 60% din valoarea anuala din contractul de inchiriere si apoi impartiti la cele patru trimestre.
Multumesc. Alte taxe, gen CAS si contributii la sanatate, nu ar trebui sa ele platite?
Daca venitul net din inchiriere, adica acela rezultat din calculul de mai sus este sub plafonul de 22800 lei, nu mai platiti contributii sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere apartament persoana fizica maria uruc maria uruc Vă rog să-mi spuneți ce declarație se depune pentru închirierea unui apartament persoana fizica și cum se calculează venitul din chirie și taxele ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un pfa mihasava35 mihasava35 Buna ziua, Am fost nevoita sa imi deschid un PFA in urma cu o saptamana. Mi sa spus de la registrul comertului ca trebuie sa complectez un ... (vezi toată discuția)