Am primit astazi in Portalul Spatiu Virtual ANAF o decizie de impunere, astfel:
DECIZIE REFERITOARE LA OBLIGATIILE FISCALE ACCESORII REPREZENTÂND DOBÂNZI SI PENALITAÞI DE ÎNTÂRZIERE - din 31.12.2017
Denumirea obligatiei fiscale/bugetare - Impozit pe venituri din activitati independente
Documentul prin care s-a individualizat suma de plata: Decizie de impunere plati anticipate xx/24-02-2010
Categoria de suma - DOBANDA (esalonare)
Perioada pentru care se calculeaza dobânda sau penalitate de întârziere - 31.12.2016 - 31.12.2017
Mentionez ca PFA-ul pentru care a fost calculata dobanda a fost radiat (din oficiu) pe data de 24 Iunie 2010.
Eu inteleg ca decizia de impunere se refera la o dobanda acumulata in perioada 2016-2017 pentru o datorie din anul 2010. Nu ar fi trebuit ca aceasta datorie sa fie prescrisa - dobanda e calculata si dupa 6 ani?
Nu am primit niciun document pentru "obligatia principala", sau cel putin nu-mi aduc aminte, insa cu siguranta nu am platit niciun impozit in anul 2010 - sa inteleg ca de fapt datorez statului si suma pentru care s-a calculat dobanda, desi este vorba despre o decizie din 2010?