avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decizie de impunere dobanda dupa 7 ani de la obligatia ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decizie de impunere dobanda dupa 7 ani de la obligatia principala

Buna ziua,

Am primit astazi in Portalul Spatiu Virtual ANAF o decizie de impunere, astfel:

DECIZIE REFERITOARE LA OBLIGATIILE FISCALE ACCESORII REPREZENTÂND DOBÂNZI SI PENALITAÞI DE ÎNTÂRZIERE - din 31.12.2017

Denumirea obligatiei fiscale/bugetare - Impozit pe venituri din activitati independente

Documentul prin care s-a individualizat suma de plata: Decizie de impunere plati anticipate xx/24-02-2010

Categoria de suma - DOBANDA (esalonare)
Perioada pentru care se calculeaza dobânda sau penalitate de întârziere - 31.12.2016 - 31.12.2017

Mentionez ca PFA-ul pentru care a fost calculata dobanda a fost radiat (din oficiu) pe data de 24 Iunie 2010.

Eu inteleg ca decizia de impunere se refera la o dobanda acumulata in perioada 2016-2017 pentru o datorie din anul 2010. Nu ar fi trebuit ca aceasta datorie sa fie prescrisa - dobanda e calculata si dupa 6 ani?

Nu am primit niciun document pentru "obligatia principala", sau cel putin nu-mi aduc aminte, insa cu siguranta nu am platit niciun impozit in anul 2010 - sa inteleg ca de fapt datorez statului si suma pentru care s-a calculat dobanda, desi este vorba despre o decizie din 2010?

Va multumesc frumos pentru rabdare si raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de esalonarea simplificata? alexgherasim alexgherasim Buna ziua, Daca am o decizie de accesorii comunicata inainte de declararea starii de urgenta, cu termen de plata 06.04.2020, pot beneficia de esalonarea ... (vezi toată discuția)
Vechime obligatie fiscala de plata sabinna sabinna In 2006 am avut un control-inspectie fiscala. Prin decizie de impunere s-a stabilit o suma de plata reprezentand impozit pe cladiri si accesoriile aferente ... (vezi toată discuția)
Cum se opereaza diferentele privind reglare fisa de platitor si majorarile de intarziere/dobanzile, penalitatile privind esalonarea la plata a datoriilor fiscale amb35 amb35 Va rog un ajutor cu o problema urgenta! Am urmatoarele 2 situatii: 1) Am semnat la Fisc un proces verbal de punere de acord privind neconcordantele ... (vezi toată discuția)