avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care este temeiul legal prin care se indexează o suma ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care este temeiul legal prin care se indexează o suma obținută ca despăgubire( art.106/leg 1999)- litigiu funcționari publici

In baza art. .106 din legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici Curtea de Apel Bucuresti prin hotărârea .ramasa definitiva si investita cu titlul executoriu(24,11.2017) obligă pârâta să plătească despăgubiri egale
cu salariile indexate, majorate si recalculate precum si a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta pe perioada septembrie 2016 - ianuarie 2018. Intrebare; Care este procedura legala prin care aceasta suma se indexeaza?
Conducerea a emis decizia prin care s-a calculat pur si simplu salariul net, luna de luna si au făcut suma totală fara sa aplice indexarea necesara.
Le-am explicat ca trebuie actualizata luna de luna cu IPC total( formula:
suma de actualizat × IPC total/100 )
IPC total l-am calculat pentru septembrie 2016 la ianuarie 2018.
Astfel am procedat pentru toată perioada.
Menționez ca se refuza indexarea pe motiv ca nu a precizat instanța "actualizarea cu indicele de inflație" ci a mentionat " despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate".
Care este procedura legală? Aș dori să fac contestatie . Mai am o săptămână (7 zile din cele 20).
Stiu, suma nu este mare dar as dori sa ii scot din ritmul acesta" latent'.

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Indexarea indicelui de inflatie la salariul indexat, majorat si recalculat si la celelalte drepturi goruiannicolae goruiannicolae in baza art.106 din L.188/1999,privind Statutul functionarilor publici Tribunalul prin Hot.ramasa definitiva si irevocabila investita cu titlul executoriu ... (vezi toată discuția)
Ce fel de dobanda se aplica drepturilor salariale ca urmare a reintegrarii unui fost salariat? Raluca - Elena Stefan Raluca - Elena Stefan 1. Ce fel de dobanda trebuie aplicata unor drepturi salariale care trebuie acordate din urma, ca urmare a unui fost salariat care trebuie reintegrat in munca? ... (vezi toată discuția)
Redeventa contract concesiune FlorentinaAurelia FlorentinaAurelia Buna ziua, pt o concesiune pe 49 ani, redeventa se stabileste la fiecare 5 ani. Pana acum redeventa a fost de 1euro/mp. In contract scrie ca dupa 5 ani se va ... (vezi toată discuția)