Buna seara! Am ai eu aceeasi problema si anuma ca fostul meu sot nu ia platit pensia alimentara fiului meu de 4 ani de zile! de fapt niciodata nu a porimit nici un ban!Azi este ziua baiatului meu si nbici macar nu l-a sunat!:((As vrea va rog sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac,pentru a-l obliga cumva sa ii dea drepturile copilului!Precizez ca el lucreaza in italia si nu am decat nr lui de telefon si o adresa! MULTUMESC ANTICIPAT
Formulati plangere penala la sectia de politie sau politia unde isi are domiciliul fostul sot,conform art.305 c.pen.pentru abandon familial.Avantajul unei astfel de situatii este acela ca impacare partilor(dupa plata sumei datorate)poate interveni chiar inaintea pronuntarii in ultima cale de atac,aceasta inlaturand raspunderea penala.
In speta sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie (art 305 cod penal). Asa ca formulati plangere penala si o depuneti la parchetul de pe langa judecatria in raza careia isi are domiciliul fostul sot. De aici dosarul va fi distribuit spre solutionare unui agent/ofiter de politie.
av carmenmur..plateste urgent???eu am depus plangerea in martie 2008 si nici pana azi nu am primit un raspuns clar! 7 luni!!!!!!!!!!!!!nici nu a ajuns dosarul la procuror!!URGENt??ce trebuie sa fac plateasca "urgent"?
Pensie alimentara
Mirela Dinu
Am si eu o problema cu pensia alimentara. In anul 2006 in urma unei procesului de divort minorul mi-a fost incredintat mie (respectiv mamei), instanta obligand ... (vezi toată discuția)