avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara. Ma numesc Rodica locuiesc in Italia alaturi de sotul meu si gemenii nostri. Suntem stabiliti aici de 8 ani,(gemenii sunt nascuti in Italia)el lucreaza ca si medic la o clinica, eu sunt casnica. Imi dedic timpul copiilor. De vreo 2 ani sotul meu a luat-o razna. A inceput sa ma bata,sa bata copiii, tot ce fac nu fac bine, nu ii place nimic din ceea ce fac, tipa,urla sparge de prin casa, ma face in toate stilurile in fata copiilor. Nu avem voie sa vorbim,copiii nu au voie sa se joace cand vine el acasa. Imi spune ca nu fac nimic toata ziua(copiii sunt ingrijiti,curatenie fac,mancare fac ),daca vreau sa cumpar ceva trebuie sa isi dea acordul chiar si pt copiii . L-am rugat sa se schimbe , sa fim si noi o familie ,imi spune ca se schimba maine e la fel. La medic ajung cu copiii numai dupa certuri caci nu ma lasa sa ii duc pt ca el considera ca nu sunt bolnavi(el nu este medic pediatru) I-am spus sa divortam nu este deacord si ma ameninta ca imi ia copiii si ii da la statul italian si nu mi lasa pt ca stie ca tin enorm la copiii. Ma santajeaza sa stau in continuare cu el, sa faca el ce vrea cu noi. La locul de munca se poarta frumos, cand ne intalnim cu alte persoane vorbeste normal,ma dragaleste,sa vada lumea cat de mult ma iubeste si ca este un tata exemplu pt baieti.Nu mai fac fata si vreau sa divortez. Intrebarea mea este cum? Nu vreau sa imi pierd copiii, nu vreau sa fug cu ei in tara si sa ma dea ca i-am furat copiii. Ma ameninta ca eu nu lucrez si ca copiii la el o sa stea ca el are salar de 4000 de euro. Dar el nu stie cum au crescut acesti copiii si cat m-am chinuit cu ei,fara nici un ajutor. Ceea ce face el copiii au inceput sa faca si ei,sa ma loveasca,sa urle. Eu nu vreau sa imi cresc copiii in acest mediu,nu vreau ca la randul lor sa faca la fel cu sotiile lor pt ca asta au invatat acasa.Eu in italia nu imi permit sa bag divortul sau sa merg la ambasada deoarece nu am bani
Banii sunt pe cardul lui. Va multumesc. Orice sfat imi este de ajutor.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Mocanu Rodica, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 22 Martie 2018
Este un caz foarte complicat.
Aveti nevoie de consiliere juridică concreta.

Nu prea aveti cum sa veniti legal în România...daca el nu este de acord.
Pot exista variante dar sunt extrem de complicate si de scumpe.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor alina27 alina27 buna ziua.ieri am iesit afara cu copiii,iar fostul meu sot,efectiv a oprit masina si l-a luat in masina pe cel mare,dupa care a demarat cu el.am alergat dupa ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort ContSters15891 ContSters15891 AM O PRIETENA PE CARE VREAU SA O AJUT. ESTE F TRAUMATIZATA SI SPERIATA. A INTRODUS O ACT DE DIVORT,ARE 2 COPII MINORI, ARE O LOCUINTA PROPRIETATE CUMPARATA DE ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii mici andronica andronica Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este ... (vezi toată discuția)