avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire indemnizatie crestere copil

Buna ziua, sotia mea a avut un card la cetelem in care platea o rata lunara, iar de la un timp nu am mai putut plati rata cateva luni . Azi a plecat la banca sa scoata alocatia si maternitatea si descopera ca sunt 4.400 lei pe minus . Ma poate ajuta cineva cu demersurile pentru a recupera banii ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 23 Martie 2018
Buna ziua.
Initial, trebuie notificata banca cu privire la acest aspect.
Ulterior, in functie de raspunsul primit, se va putea actiona in consecinta.
Art.728 NCPC, alin. 7
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
OUG 111/2010
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil retinuta de banca SC 4 DREAMS SRL SC 4 DREAMS SRL primesc alocatia copilului pe un card de salariu inca de cand am nascut,intre timp am avut o descoperire de card pe acel cont si tot in perioada aceea am ramas ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)