avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune verbala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune verbala

Buna ziua, locuiesc dupa divort in acelasi imobil cu fostul sot si fiul nostru in varsta de 22 de ani. Sunt zilnic agresata verbal, insultata si calomniata. Nu am facut partaj si la mica intelegere ne-am separat. Insa continua sa intre peste mine in camera doar pentru a ma agresa verbal. Ce pot face ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Oana1968 , utilizator 11:35, 26 Martie 2018
Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute ca infractiuni in codul penal,poate incercati sa taiati nodul gordian si sa sa faceti partajul.Nu cred ca este cazul de ordin de protectie atat timp cat nu va ameninta,loveste etc.Este evident ca solutia aleasa de a convietui impreuna dupa divort este nefericita.
Partajul nu am curajul sa,l fac, deodeocdata, atata timp cat m,a amenintat ca ma omoara si da foc la apartament. Iar amenintari cu moartea am primit de nenumarate ori, am chemat politia si... doar un avertisment !
In mesajul initial vorbeati doar despre insulte,in cazul exercitarii unor violente fizice si psihice solicitati ordin de protectie.w
Avocații au avut cazuri ca ale dvs. destul de multe.
Problema oamenilor este ca nu apelează la avocați.
E o mare problemă aceasta si tine de liberă alegere a omului..... .

Dacă vreți să vă extrageri o măsea mergeți la dentist sau mergeți la strungar?
Anterior tot dumneavoastra ati spus ca sunt destul de rare cazuri ca acesta. Intrebarea mea era daca se poate face ceva cu ajutorul politiei sau jurdecatoresc tinand cont ca locuim doar intr-un apartament. Ordin de restrictie....la asta ma gandeam si eu dar in trei camere....violenta fizica am rezolvat,o la iml. Continua cu amemintari, calomnii si insulte. Inclusiv la adresa fiului. Incerca sa-l provoace si pe el ! Evident ca voi apela la un avocat daca exista posibilitatea punerii restrictiei ! Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Oana1968, utilizator

Alte discuții în legătură

Sot co-proprietar nu vrea sa divorteze Manmanu Manmanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la problema mea din care parca nu mai am iesire.Vreau sa divortez de sotul meu cu care am 2 copii de 16 si 10 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind ... Cristina.A. Cristina.A. Bună ziua! Doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind instabil și agresiv verbal, atât cu mine, fiul din prima căsătorie în vârstă de 17 ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)