avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Responsabil cu protecția datelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Responsabil cu protecția datelor

Buna ziua. Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si modalitatea in care se poate obtine titulatura de operator de date personale ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:01, 26 Martie 2018
Ce ar trebui să știi dacă vrei să devii responsabil cu protecția datelor la o companie, începând din mai 2018
www.avocatnet.ro/articol_459...
"Titulatura" respectiva se refera mai degraba la operatori economici decat la persoane fizice. Persoanele fizice angajate in respectarea obligatiilor acestor operatori economici se numesc DPO (responsabil cu protectia datelor), la acelea va referiti? Incercati Directiva EU 2016/680 si Regulamentul aferent 2016/679 sa va faceti o idee.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
CaraD, utilizator
DPO este acelasi lucru cu operatorul de date personale ?
DPO = responsabil cu protectia datelor

Vi s-a spus mai sus ca denumirea "operator date personale" se refera la orice persoană fizică
sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, care stabileşte scopul şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Operatorul de Date Personale este o companie care colecteaza date cu caracter personal de la foarte multe persoane, de pilda spitale, banci, companii de asigurari, de telefonie, magazine online, etc
DPO (data protection officer) este responsabilul cu protectia datelor angajat de o astfel de companie sa asigure ca angajatorul sau nu incalca prevederile Directivei si a Regulamentului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dpo meduard meduard Buna ziua, Daca sunt inspector resurse umane ,pot fi si responsabil cu protectia datelor cu caracter personal(Data protection officer -DPO) in acelasi ... (vezi toată discuția)
Regulament ue 679/2016 gbrlcostache gbrlcostache Ce obligatii are o societate comerciala privind Regulamentul nr,679/2016? Lucram cu datele personale ale angajatilor.Le transmitem institutiilor cu care ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa știe și sa facă o firma (srl) despre protectia datelor? Tyno1974 Tyno1974 Ce trebuie sa știe și sa facă o firma (SRL) despre Protectia datelor? (vezi toată discuția)