Bună ziua dupa multe certuri cu angajatorul asupra plății orelor suplimentare am făcut o sesizare la itm , in urma sesizari sa decis recalculare drepturilor salariale si plata acestora pentru lunila mai-februarie luni care cel mai puțin am avut 10 ore suplimentare iar pentru 10 luni mi au fost acordat o sumă infimă de 100 lei orele la momentul cand lucram erau calculate cu 9,5lei / oră ce aș putea sa fac pot să îi dau in judecată pentru calculare incorectă sau ulterior ei puteau sa schimbe tariful pe oră si sa ajung la 1leu/ oră
Nu se poate calcula, in cazul orelor suplimentare, un tarif pe ora mai mic decat tariful corespunzator salariului minim brut pe economie garantat in plata in vigoare in perioada data, respectiv tariful orar corespunzator salariului dvs. De plida, incepand cu 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut a fost 8,74 lei pe ora, apoi de la 1 ianuarie 2018 este 11,40 lei pe ora. Plus ca, pentru munca suplimentara se aplica si niste sporuri.
In cazul acesta ce aș putea să fac pentru recuperarea banilor care nu mi-au fost acordați ?
Ar trebui să contactez un avocat din zonă? Să fac altă sesizare ?
Iar plata pentru orele din ianuarie- martie 2018 a rămas tot 9,5 lei pe oră
Problema salariu
dragonu89
Buna ziua,am o problema cu care ma confrunt,am primit fluturasul de salar,in valoare de 779 lei,deci e pe luna iulie,aici se include marirea la 900 lei(,eu ... (vezi toată discuția)