avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... AM DEPUS O CERERE LA O INSTITUTIE A STATULUI , IN CIT ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

AM DEPUS O CERERE LA O INSTITUTIE A STATULUI , IN CIT TIMP ESTE OBLIGATA SA RASPUNDA

buna seara. am depus o solicitare la I.T.C.S.M.S. prahova [ institutie de autorizare a semintelor ] prin care am solicitat sa im-i comunice citeva informatii in legatura cu un lot de seminte de porumb vindute de o anumita firma care nu au fost conforme si de aici au aparut conflicte juridice cu aceasta firma. am depus plingere penala impotriva celor de la respectiva firma si aceasta solicitare im-i este necesara pentru a lamuri daca a fost ceva in neregula cu acest lot de seminte. am inteles ca termenul legal pentru a primi raspuns este de 30 zile . daca nu primesc raspuns in acest termen ce pot face sau cum pot proceda sa obtin acel raspuns ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 27 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform OG nr 27/2002
Art 8

(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

(2)Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul poate fi prelungit cu inca 15 zile ... asadar , in maxim 45 de zile se poate primi raspuns.

Legea 554/2004
art.1
1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât și public.
...
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare raspuns anaf termen depasit. CristianBT CristianBT Am depus o cerere de restituIre a taxei auto la ANAF si nu am primit nici un raspuns. Cererea a fost depusa in data de 24.10.2013. Ce pot face si cum pot ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)
Am depus o reclamatie la primarie,termenul legal de a primi ... alexremus alexremus Am depus o reclamatie la primarie,termenul legal de a primii raspuns a fost depasit,primaria refuza sa trimita raspuns in scris. Cui reclam si care ... (vezi toată discuția)