avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in instanta - opunere la efectuarea expertizei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in instanta - opunere la efectuarea expertizei

Am introdus actiune in instanta intrucat angajatorul nu mi-a achitat sporul pentru orele suplimentare.Instanta a solicitat expertiza financiar contabila cu toate ca m-am opu aratand ca nu sunt de acord sa platesc, fiind suficiente inscrisuri la dosar care sa dovedeasca ca nu s-a platit sporul pentru orele lucrate suplimentar.M-a surprins ca a stabilit ca obiectiv sa se verifice daca au fost achitate orele suplimentare si , cu toate ca i-am spus ca eu am in vedere numai sporul , aceasta nu m-a luat in considerare.
Ce se intampla daca si la termenul urmator, cand va veni si angajatorul ma voi opune expertizei?Nu se vor mai lua in discutie cerintele mele cu privire la acest capat de cerere?
Eu ma opun intrucat nu numai ca sarcina probei revine angajatorului dar si pentru ca onorariul expertului stabilit de instanta este f mare, 700 lei, eu avand de recuperat 1000 lei.Pe langa asta, instanta nu vrea sa faca diferenta intre plata orelor lucrate peste program si plata sporului pentru orele suplimentare care nu au fost compensate cu timp liber corespunzator.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:28, 28 Martie 2018
Dacă probele propuse nu sunt îndestulătoare pentru lămurirea în întregime a procesului, instanța va dispune ca părțile să completeze probele și de asemenea, judecătorul poate, din oficiu, să pună în discuția părților necesitatea administrării altor probe, pe care le poate ordona chiar dacă părțile se împotrivesc. În cazurile în care proba a fost dispusă din oficiu instanța va stabili, prin încheiere, cheltuielile de administrare a probei și partea care trebuie să le plătească, putându-le pune și în sarcina ambelor părți. Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părții care a câștigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare ale partilor in procesul penal aidu aidu Am calitatea de suspect intr-un dosar, in care procurorul a dispus executarea unei expertize. M-a citat pt expertiza, si pt a da curs trebuie sa ma deplasez ... (vezi toată discuția)
Legea privind "proroga solutionarea cererii de ajutor public judiciar pana la achitarea contravalorii hartiei folosite de instanta"? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, am fost citat cu solicitarea din partea instantei: \"Proroga discutarea cererii de ajutor public judiciar, dupa indeplinirea de catre dvs. a ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea procesului la o noua curte de apel wulfhager wulfhager Actiunea mea a fost respinsa la Curtea de Apel Pitesti. Exista posibilitatea de a cere rejudecarea cauzei la alta Curte de Apel? De Tribunalul Valcea au fost ... (vezi toată discuția)