avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Petitie termen raspuns
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Petitie termen raspuns

As dori sa va intreb in cat timp angajatii de la stat sunt obligati sa raspunda la o petitie formulata de un cetatean?
Daca nu au chef sa raspunda, ce se poate face cu dumnealor?
Sarut mana.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 28 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OG nr 27/2002
Art. 8

(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

(2)Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de raspuns poate fi prelungit cu inca 15 zile.

Legea 554/2004
art.1
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât și public.
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare raspuns petitie annabela annabela OG 27/2002 nu cuprinde reglementari cu privire la contestarea in instanta a raspunsului oferit la o petitie de catre o institutie publica. Daca raspunsul este ... (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns de la primarie Process Process Eu nu locuiesc in tara si acum 2 luni am trimis prin email o cerere la primaria unui oras mic din Moldova. De atunci nu am primit niciun raspuns, iar la ... (vezi toată discuția)