avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Camera preliminara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Camera preliminara

Sunt trimis in judecata pentru părăsirea locului accidentului. Victimele si-au retras plangerea deci nu mai exista accident. Peste o saptamana am prima sedinta cu judecatorul de camera preliminara cred. In tot acest timp de la fapta si pana acum. 1 an si jumătate aproape, n-am avut dreptul sa conduc. Este vreo sansa ca la sedinta sa mi se poata acorda dreptul de a conduce intr-o forma sau alta? Multumesc anticipat.
Nu va cotez cu sanse de a obtine dreptul de a conduce.
Este bine sa aveti grija mai ales la acuzatia penala pentru ca in astfel de cauze se poate aplica si pedeapsa cu executare.
O astfel de fapta constituie o veritabila obstructionare a anchetei penale si prezinta un pericol social ridicat.
Aveti insa sanse si la o pedeapsa cu suspendare daca instanta va ajunge la concluzia ca ati avut motive serioase sa procedati in acest mod si ca regretati foarte mult modul cum ati procedat si comiterea faptei.
Daca instanta vede ca va intereseaza permisul si atat...nu prea este deloc bine...
Unul din rolurile procesului penal este cel educational...
In rechizitoriu scrie 450 de lei cheltuieli de judecata e vorba de art 336 fara accidente sau altele si ca dosarul este in camera preliminara când trebuie plătit? si ce înseamnă camera preliminara? Va mulțumesc!
Victimele si-au retras plangerea deci nu mai exista accident.

Sunteti in eroare din punctul asta de vedere.
Accidentul daca a existat, nu dispare prin retragerea plangerii.
Retragerea plangerii produce efecte doar la infractiunea de vatamare corporala din culpa, infractiunea de parasire a locului accidentului ramane in continuare.
Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Aveti dreptul in termenul stabilit de instanta sa formulati în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Persoanele vatamate au avut zile de ingrijiri medicale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A trecut un an de la decesul tatălui meu într-un accident auto. de ce n-a fost arestat vinovatul până acum? Arthas Arthas Buna, tatal meu a avut un acident din care a decedat, era nevinovat mergea regulamentar, a intrat altul dupa contrasens in el, intrebarea mea este ca cel ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara marinica71 marinica71 Sunt parte vătămate intr un dosar de furt.Am primit citația acasă care spune \"măsuri si exceptii dispuse de judecător in camera preliminara\".Ce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vin și eu cu o problemă în legătură cu un dosar ... Tinu10 Tinu10 Bună ziua! Vin și eu cu o problemă în legătură cu un dosar penal. Pe data de 1 februarie 2020 am avut un accident rutier fără victime, cu alcool la ... (vezi toată discuția)