avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcție gard între vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcție gard între vecini

Pot obliga vecinul să-si construiască gard pentru că îmi intră animale în grădină și curte și îmi distrug straturi și își fac nevoile pe unde apucă?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 14:01, 29 Martie 2018
Am cumpărat casa acum 5 ani, iar din prima zi vecinii au promis că vor face gardul, dar odată cu trecerea timpului s-a uitat problema. Acum că le-am amintit ,casa nu este pe numele lor, dar nici nu vor să rezolve problema( treburi legate de moșteniri). Problema este că-mi intră cai, vaci și câini in grădină și curte, iar din drum se vede totul de la noi,deoarece nu are garduri nici cu celălalt vecin( acolo nu locuiește nimeni). Ce pot să fac?
Puteti formula actiune in instanta ptr."obligatia de a face"
Puteti introduce o actiune in garniture (art.560 si urmatoarele Cod Civil). Este posibilitatea oricarui proprietar de a-si ingradi terenul si poate cere si vecinului sa contribuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oile si vacile vecinului intra in curtea mea csaika csaika Buna ! Am o problema cu vecinul....are o stana, nu departe de curtea mea ingradita, teren intravilan in marginea orasului, problema este ca din 2013, vacile ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)