avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regim de munca zilnic pe baza de grafic de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regim de munca zilnic pe baza de grafic de lucru

Buna ziua. Lucrez la o companie de stat de transporturi in regim de munca zilnic pe baza de grafic de lucru (cf.act adițional la CCM). Fiind 2 persoane pe functie lucrăm în baza graficului la o zi cu o zi la 8, respectiv 12 ore (inclusiv festive) cu respectarea normei lunare. Intrebarea mea este: are dreptul angajatorul să dispună de mine după cum considera ca e mai bine pentru el cu modificarea graficului de lucru în ziua respectiva sau are obligatia sa respecte graficul întocmit la sfarsitul lunii precedente pentru luna in curs? (De ex: azi cf.graficului de lucru ar trebui sa lucrez 8 ore, dar el considera ca trebuie sa lucrez 10 sau 12 pentru ca asa cer interesele companiei, sau invers, sa imi taie din ore pe motiv că el considera ca nu sunt justificata). Eu ce drepturi mai am sa ma opun? Precizez, ca am citit definiția regimului sus mentionat, dar de acolo nu reiese acest lucru. Va multumesc. O zi buna

Alte discuții în legătură

Program de lucru dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:1). in ccm avem stipulat clar ! program de lucru 12/24 ,in regulamentul intern ,idem....de lucrat ... (vezi toată discuția)
Program de lucru dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:1). in ccm avem stipulat clar ! program de lucru 12/24 ,in regulamentul intern ,idem....de lucrat ... (vezi toată discuția)
Program de lucru dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:1). in ccm avem stipulat clar ! program de lucru 12/24 ,in regulamentul intern ,idem....de lucrat ... (vezi toată discuția)