avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Camere de supraveghere magazin
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Camere de supraveghere magazin

Buna, am un magazin si mi-am montat camere de supraveghere cumparate de pe net. Ce trebuie sa fac sa fiu in legal? Am inteles ca trebuie sa merg la politie sa le dau un plan sau ceva chestii de genul. Deocamdata am pus doar un sticker dinala ca proprietatea este supravegheata video.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:18, 30 Martie 2018
Camerele de supraveghere trebuie montate de o firma autorizata si trebuie sa stocati datele conform legii, in scopul preventiei. Se vor mentiona in raportul de evaluare al factorilor de risc intocmit de un evaluator.
Magazinul este de componente IT. Am un prieten care are licenta IGPR (diploma pe numele sau) pentru montare de sisteme supraveghere si alarme si lucreaza in domeniu. Daca il anagajez pentru 1 zi pot sa imi licentiez firma sa monteze sisteme de supraveghere?

Precizez ca stiu legea si ca am fost coleg cu acel prieten dar in alt post.

De asemenea, sistemele de supraveghere sunt in parametrii legali in ceea ce priveste timpul de inregistrare, calitatea imaginilor, lipsa de audio etc.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
Clockworktech, utilizator
Trebuie respectate prevederile Legii nr. 233/ 2003 si Normele de aplicare ale legii, in sensul autorizarii firmei care monteaza sistemul de supraveghere.
Gasiti informatii suplimentare aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Pentru licentierea firmei dvs. pentru a monta sisteme de supraveghere veti avea nevoie de un angajat permanent care detine licenta IGPR.
Parametrii de lucru al camerelor de supraveghere se confirma prin documente emise de firma autorizata care a montat sistemul de supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)