avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Vanzare instrumentale muzica
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Vanzare instrumentale muzica

Buna ziua,
Vreau sa compun instrumentale pe calculator. Ele vor fi uploadate pe YouTube, eventual si pe soundcloud specificand ca sunt de vanzare.
Am vazut pe alte intrebari de inregistrarea la UCMR-ADA unde scrie asa:
Pentru ca operele dumneavoastra sa fie protejate, iar dumneavoastra sa puteti face dovada proprietatii asupra drepturilor de autor fata de terte persoane care pot pretinde detinerea drepturilor de autor, este necesara inregistrarea acestora in baza de date a UCMR-ADA.

Este obligatorie inregistrarea avand in vedere ca:
- eu as dori sa vand sub forma de licenta exclusiva pentru o suma de x lei, usd, eur.
- nu doresc sa cer alte sume pe langa de ex. pentru nr. de copii vandute (daca de ex. se vinde piesa catre 1000 sau 10000 de utilizatori nu ma intereseaza).
- nu doresc sa pretind vreun procent din vanazrile ulterioare.

Practic doresc sa cedez dreptul de folosinta asupra instrumentalului unui singur client. (Singura pretentie ar fi sa pot folosi intr-un portofoliu numele eventualei piesei finale si sa pot pastra pe canalul de YouTube instrumentalul cu mentiunea in titlu ca a fost vandut)

As dori sa fac contract direct cu clientul, vanzare directa, plata prin transfer bancar sau paypal.

Cat despre dovada proprietatii, faptul ca am fisierele originale care contin toate aranjamentele sunetelor/loop-urilor etc. cu setari cu tot nu e de ajuns?

Ar mai fi ceva:
Cum se declara eventualele venituri la ANAF?
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
Cristi2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lore2.1 , utilizator 00:03, 1 Februarie 2021
Bună, ai putea sa îmi dai un Facebook sau ceva sa discutam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare online Razvan Ghind Razvan Ghind Buna ziua, Am o intrebare despre cateva posibile scenarii de vanzari online, pentru care as dori sa stiu care sunt pasii(este necesar pfa/srl?) pe care ar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac un post de tv prin internet (broadcast-non profit) ! Flexy Flexy Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream. Nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)