avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desprindere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desprindere

Bună ziua, vă rog să mă ajutați urgent cu un răspuns în următoarea problema: suntem 3 blocuri in cadrul asociației și unul din cele trei blocuri au făcut demersurile ai au înființat asociație noua. Au obținut hotărârea însă atunci când s-au pus problema protocolului de desprindere au refuzat să preia orice datorie spunând că ei pleacă de la "0". Vechea Asociație ar trebui sa îi de-a in judecată pentru a-și recupera banii.. cum trebuie să procedeze președintele din asociația mama și ce trebuie sa faca că sa nu rămână cu toate datoriile pe cap? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 18:39, 2 Aprilie 2018
Nu puteau sa se desprinda daca nu aveau o conventie semnata cu vechea asociatie prin care sa se stabileasca toate detalile referitoare la activ si la pasiv.
In momentul cand se constituie o asociatie trebuie data o declaratie daca exista o asociatie deja constituita sau nu. Probabil ca au declarat ca nu exista o asemenea asociatie, ceea ce este motiv de anulare a noiii asociatii.
Pe de alta parte, presedintele pentru a putea recupera restantele trebuie sa dea in judecata pe proprietari nu asociatia noua, este aceasi procedura ca si cand nu s-ar fi desprins asociatia noua.
Intrebare, ce s-a intamplat cu fondul de rulment si fondul de reparare strans de la proprietarii din asociatia noua? Sper ca nu a fost returnat pana nu se clarifica situatia restantelor!


Victor Brosser a scris:


presedintele pentru a putea recupera restantele trebuie sa dea in judecata pe proprietari nu asociatia noua,

Presedintele de asociatie de la asociatia mama nu are temei legal sa actioneze in instanta proprietarii care nu datoreaza sume cu titlu de restanta
Daca acesti proprietari au fost in asociatia veche, presedintele poate sa-i cheme in instanta.
Daca nu se inregistreaza cu restante care ar fi in aprecierea dv,obiectul cererii de chemare in instanta?
Din ce relateza ''Asociatia 7" se intelege ca sunt niste datorii, daca cei din asociatia noua au si ei o parte atunci este clar ca proprietarii care le au, pot fi chemati in instanta.

Alte discuții în legătură

Model protocol de desprindere annabela annabela Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de protocol de desprindere. (vezi toată discuția)
Protocol predare/primire bani, documente si materiale intre 2 asociatii de proprietari iapost iapost Buna ziua, Deschid acest subiect in atentia celor care au mai participat la predarea/primirea patrimoniului intre 2 asociatii si care vor avea amabilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)