avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condus fara permis categoria B
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condus fara permis categoria B

Buna ziua.
Daca o persoana a condus fara permis si posed o filmare video din care se releva data, ora si locul faptei poate fi coroborata cu declaratia mea pentru a i se retrage permisul?
Condusul fara permis este o fapta prescriptibila? Care ar putea fi pedeapsa, pe langa retragerea permisului?
Cel mai recent răspuns: dserban , utilizator 11:26, 3 Aprilie 2018
Conducerea unui vehicul fara permis de conducere constituie infractiune potrivit art. 335 din Codul penal, si se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Raportat la art. 154 din Codul penal, termenul de prescriptie a raspunderii penale este, in acest caz, 5 ani si incepe sa curga de la data sarvarsirii infractiunii.

DIANA POPESCU a scris:

Conducerea unui vehicul fara permis de conducere constituie infractiune potrivit art. 335 din Codul penal, si se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Raportat la art. 154 din Codul penal, termenul de prescriptie a raspunderii penale este, in acest caz, 5 ani si incepe sa curga de la data sarvarsirii infractiunii.

Va multumesc pentru raspuns. Exista un termen limita stabilit pentru a face denuntul in aceasta situatie? Denuntul se face la sectia de Politie de pe raza locatiei unde s-a produs infractiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis,si motor neinmatriculat csomanorby csomanorby am condus un motor 550 neinmatriculat si fara permis. ce pedeapsa pot sa primesc ?nu am avut pana acuma nici un dosar . (vezi toată discuția)
Conducere fără permis (minoră) Alexandra Mariaa Alexandra Mariaa Bună ziua ! Am condus mașina prietenului meu , 10 m , aproape la ieșire dintr-un sat , făra a deține permis . Am fost prinși pe data de 05-08-2017 de ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis karbonn karbonn Ce pot pati daca sunt prins conducand fara permis auto ....#-o Am doar 16 ani ... care imi poate spune si mie ? (vezi toată discuția)