avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Obligativitate persoana responsabila cu protectia ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Obligativitate persoana responsabila cu protectia datelor

Buna ziua,
Am tot citit regulamentul insa nu reusesc sa ma edific in niciun fel. Daca masinile firmei sunt monitorizate prin GPS sau daca solicitam cazierul judiciar la angajare, este necesara numirea unui DPO? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: giocont , utilizator 15:17, 16 Aprilie 2018
Depinde de frecventa cu care prelucrati asemenea date si de numarul de persoane de la care prelucrati datele.

Conform art. 37 alin. (1) din Regulament, situatiile in care trebuie numit un DPO sunt:
a) activitățile principale constau în operațiuni de prelucrare care, prin natura, domeniul de aplicare și/sau scopurile lor, necesită o monitorizare periodică și sistematică a persoanelor vizate pe scară largă; sau
b) activitățile principale constau în prelucrarea pe scară largă a unor categorii speciale de date sau a unor date cu caracter personal privind condamnări penale și infracțiuni.

De asemenea, mentionez faptul ca atat autoritatea de supraveghere din Romania, cat si Grupul de Lucru Art. 29 al Comisiei Europene recomanda numirea unui DPO chiar daca nu va incadrati in situatiile de mai sus.
Ok dar activitatea noastra nu consta in prelucrarea de date, aceasta fiind o activitate auxiliara. Cazierul se cere la angajare de catre fiecare angajator iar GPS-urile ne ofera o monitorizare a masinilor. Ar insemna ca fiecare angajator ar trebui sa aiba un DPO. Ca este necesar, nu contest, insa as vrea sa stiu daca este si obligatoriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi angajatorii efectuează operatiuni asupra datelor cu caracter personal în vederea transmiterii și completării Registrului general de evidență a salariaților.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Regulamentul gdpr 2016/679/ue giocont giocont Buna ziua, Din cate am inteles din Regulamentul specific, in afara de entitatile care sunt clar definite in el, care au obligatia numirii unui DPO, in cazul ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari ioanperhinschi ioanperhinschi Asociatiile de proprietari trebuie sa aiba responsabil cu protectia datelor locatarilor(DPO). Va multumesc. (vezi toată discuția)
Responsabil protectia datelor carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Cate persoane am intrebat au inteles ca toate soc care au angajati, trebuie sa aiba un asemenea responsabil ... desi eu nu am inteles asa ... ... (vezi toată discuția)