avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari

Asociatiile de proprietari trebuie sa aiba responsabil cu protectia datelor locatarilor(DPO). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 12:03, 12 Mai 2019
Asociatiile de proprietari nu au obligatia de a avea un responsabil cu protectia datelor personale, insa pot desemna un DPO daca doresc.

Gasiti situatiile cand numirea unui DPO e obligatorie, precum si explicatiile de rigoare in acest ghid pt DPO -> [ link extern ]
sau mai pe larg in [ link extern ]
din care am extras:

2 Desemnarea DPO
2.1. Desemnarea obligatorie
Art. 37(1) din RGPD solicită desemnarea DPO în trei situații specifice:
a) atunci când prelucrarea este efectuată de o autoritate publică sau un organism public;
b) atunci când activitățile principale ale operatorului sau ale persoanei împuternicite de operator constau în operațiuni de prelucrarea care necesită o monitorizare periodică și sistematică a persoanelor vizate pe scară largă sau
c) atunci când activitățile principale ale operatorului sau ale persoanei împuternicite de operator constau în prelucrarea pe scară largă a unor categorii speciale de date sau a unor categorii de date cu caracter personal privind condamnări penale și infracțiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil protectia datelor carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Cate persoane am intrebat au inteles ca toate soc care au angajati, trebuie sa aiba un asemenea responsabil ... desi eu nu am inteles asa ... ... (vezi toată discuția)
Gdpr dezvoltator software care ofera dezvoltare continua si mentenanta Educativ Educativ Buna ziua, 1. Firmele care dezvolta si administreaza tehnic magazine online au nevoie de DPO sau sa se inscrie in registre nationale a operatorilor de date ... (vezi toată discuția)
Obligativitate persoana responsabila cu protectia datelor ContSters85367 ContSters85367 Buna ziua, Am tot citit regulamentul insa nu reusesc sa ma edific in niciun fel. Daca masinile firmei sunt monitorizate prin GPS sau daca solicitam cazierul ... (vezi toată discuția)