Buna ziua , am o Intreprindere Individuala cu 2 angajati cu obiect de activitate COSMETICA AUTO , si un PFA cu 3 angajati cu obiect de activitate IMOBILIARE , as vrea sa stiu daca trebuie sa am un responsabil de date cu caracter personal pentru ambele ,
si daca trebuie sa aiba cursul specific sau doar sa deleg un angajat care sa aiba in responsabilitate si acest lucru ? Va multumesc anticipat !
Avand in vedere faptul ca nu sunteti organism pubilc, situatiile in care va trebui sa numiti un DPO sunt:
- Activitatea principală constă în monitorizarea periodică și sistematică, pe scară largă a persoanelor vizate
- Activitatea principală constă în prelucrarea pe scară largă a unor categorii de date speciale.
Parerea mea este ca, cel mai probabil, nu aveti nevoie sa desemnati un responsabil cu protectia datelor.
Puteti alege sa delegati un angajat care sa fie responsabi de acest aspect si sa implementeze masurile necesare pentru respectarea normelor GDPR (documente, proceduri, politici, training, etc.) dar nu trebuie sa ocupe neaparat un post de DPO.