avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RESPONSABIL DPO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RESPONSABIL DPO

Buna ziua , am o Intreprindere Individuala cu 2 angajati cu obiect de activitate COSMETICA AUTO , si un PFA cu 3 angajati cu obiect de activitate IMOBILIARE , as vrea sa stiu daca trebuie sa am un responsabil de date cu caracter personal pentru ambele ,
si daca trebuie sa aiba cursul specific sau doar sa deleg un angajat care sa aiba in responsabilitate si acest lucru ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Andrei Manolescu , utilizator 14:18, 28 Septembrie 2018
Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca nu sunteti organism pubilc, situatiile in care va trebui sa numiti un DPO sunt:

- Activitatea principală constă în monitorizarea periodică și sistematică, pe scară largă a persoanelor vizate
- Activitatea principală constă în prelucrarea pe scară largă a unor categorii de date speciale.

Parerea mea este ca, cel mai probabil, nu aveti nevoie sa desemnati un responsabil cu protectia datelor.

Puteti alege sa delegati un angajat care sa fie responsabi de acest aspect si sa implementeze masurile necesare pentru respectarea normelor GDPR (documente, proceduri, politici, training, etc.) dar nu trebuie sa ocupe neaparat un post de DPO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari ioanperhinschi ioanperhinschi Asociatiile de proprietari trebuie sa aiba responsabil cu protectia datelor locatarilor(DPO). Va multumesc. (vezi toată discuția)
Gdpr dezvoltator software care ofera dezvoltare continua si mentenanta Educativ Educativ Buna ziua, 1. Firmele care dezvolta si administreaza tehnic magazine online au nevoie de DPO sau sa se inscrie in registre nationale a operatorilor de date ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protecția datelor gdpr, firma fara angajați ... claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Responsabil cu protecția datelor GDPR, firma fara angajați sau un singur angajat, agenție imobiliară, ,cum poate respecta legislația? Este obligatorie ... (vezi toată discuția)