avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 alin.5 din HG 500/2017

Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in domeniul managementului resurselor umane. INTREBARI: 1.Are nevoie de un responsabil cu protecția datelor personale ( DPO ) prevăzut de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului? 2. Trebuie sa se inregistreze societatea X ca operator de date cu caracter personal cf. L 677/2001? 3. Daca trebuie numit un DPO această persoană va fi cea indicată ( trasmis numele persoanei respective ) Autorității Nationale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. 4. Cine este autoritatea care controleaza , stabileste daca trebuie sa ai un DPO in societate si bineinteles aplica sanctiunea aceea de zeci de milioane de euro?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 6 Ianuarie 2018
1. Protecția datelor personale și registrul general de evidență a salariaților
[ link extern ]

2. Companiile care prelucrează date cu caracter personal vor fi și ele obligate să desemneze un responsabil cu protecția datelor, în măsura în care activitățile lor principale presupun „monitorizarea periodică și sistematică a persoanelor vizate pe scară largă” sau dacă presupun prelucrarea pe scară largă a unor categorii speciale de date, precum datele care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă, date genetice, date biometrice sau orice date privind sănătatea unei persoane.

3. mai multe detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil protectia datelor dora-dora dora-dora Buna ziua, Pentru o societate comerciala de productie (CAEN Fabricarea altor componente electronice\"\"), cu aprox 500 angajati, exista obligativitatea ca ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari ioanperhinschi ioanperhinschi Asociatiile de proprietari trebuie sa aiba responsabil cu protectia datelor locatarilor(DPO). Va multumesc. (vezi toată discuția)
Gdpr raluca:raluca raluca:raluca Buna ziua! Am lucrat la o multinaționala , in urma unor discuții mi-am dat demisia cu acordul părților. După ce am plecat din companie s-a pus un ... (vezi toată discuția)