avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract drepturi de autor

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca se pot cesiona in cadrul unui contract drepturi de autor fotografii (facute de mine).
De asemenea , conform modificarilor aduse prin OUG 18/2018 la art. 150 si art. 154 din Codul fiscal inteleg ca daca am venituri salariale , nu mai este necesar sa platesc CAS si CASS , ci doar impozitul de venit de 10%.
Acest impozit pe venit se poate retine la sursa de catre societatea cu care fac contractul ? Daca da , in ce conditii ?

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Contributii sociale -dupa iulie 2012 kerekesmargo kerekesmargo Dupa iulie 2012 -cum se calculeaza contributiile sociale pt ven.din drept de autor utilizand sistemul prin retinere la sursa , acest venit fiind singura sursa ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale cu 01.07.2012 orianadiana orianadiana va rog sa imi spuneti daca inteleg bine modificarile aduse codului fiscal cu privire la contributiile obligatorii pentru venituri din proprietate intelectuala ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - indemnizatia pentru crestere a copiilor Florin19775898 Florin19775898 Buna ziua, Am facut ieri o vizita la DGSAPC pentru a ma interesa din timp despre hartiile necesare pentru a-mi inregistra niste venituri din strainatate in ... (vezi toată discuția)