avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general depunere declaratii lunare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

depunere declaratii lunare

buna seara. am si eu o intrebare:daca administratorul refuza sa stampileze declaratiile intocmite de contabil si acestea nu se pot depune,cine raspunde pt nedepunerea lor la termen?depunerea lor intra in atributiunea contabilului
multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:27, 18 Noiembrie 2009
contabilul trebuie sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu. intocmeste balante, bilanturi, etc si le depune dupa ce sint semnate de administratorul societatii. problema contabilului este sa intocmeasca la timp si in conformitate cu dispozitiile legale in materie in vigoare aceste documente. daca aceste documente nu sint depuse la institutiile abilitate raspunderea cade in sarcina administratorului societatii. intrebarea se pune: de ce nu vrea administratorul sa semneze si sa stampileze aceste documente?
Nedepunerea la termen este contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Declaratiile trebuiesc depuse,sunt 2 variante:
1- delegare de competente pentru semnarea acestor documente
2- intr-un colt,chiar daca nu are prevazut acest lucru,sa semneze contabilul,iar la reprezentant legal administratorul

Se naste intrebarea fireasca de ce nu vrea sa stampileze si cine le-a semnat?
Eu consider ca declaratiile trebuie semnate de cel care stabileste sumele si intocmeste declaratia.
Cum poate un administrator sa declare: "sub sanctiunile faptei de fals in acte publice, declar ca datele din aceasta declaratie sunt corecte si complete" atita timp cit el habar nu are daca aceste sume sunt corecte si complete.
Fiecare trebuie sa-si ia raspunderea pt munca sa, nu sa paseze raspunderea pe umerii administratorilor.
Refuzul administratorului de a semna in acest caz este perfect justificat.
Declaratiile sunt semnate de reprezentantul legal
Mentionati art lege.

Exista declaratii si declaratii. Unele trebuie semnate de reprezentatul legal, dar in cazul decl la finante ele au specificatia citata de mine in postarea anterioara.
Folosirea acestei uzuante in cazul prezentat este un exemplu clar de asumare a responsabilitatilor. Atita timp cit contabilul este angajat cu contract de munca sau contract de prestari servicii (pt pfa sau sc) este raspunderea lor, care trebuie dovedita prin semnarea declaratiilor atita timp cit ei le-au intocmit.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
t.simona, utilizator

Alte discuții în legătură

Completarea in decl.100 a impozitului pe dividende gabiclenciu gabiclenciu impozitul pe dividendele anului 2008,neridicate de asociatul unic pana in dec.2009,il voi achita pana la finele lunii dec.2009 si il voi declara in decl.100 a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205-venituri din dividende georgi24ro georgi24ro am urmatoarea situatie si am nevoie de niste sfaturi pentru ca de la asistenta contribuabili primesc doua raspunsuri opozabile. asociatii nu si-au ridicat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 iuli-ana iuli-ana am intrebat la finante, mi s-a spus ca trebuie so depun pana la 30.06.09 pt. dividendele aferente anului 2008, dar in declaratie scrie ca se depune pt. ... (vezi toată discuția)