avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 205
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 205

am intrebat la finante, mi s-a spus ca trebuie so depun pana la 30.06.09 pt. dividendele aferente anului 2008, dar in declaratie scrie ca se depune pt. dividendele platite in 2008, nu mai inteleg nimic, cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:25, 22 Iunie 2009
declaratia 205 se depune pina la 30.06 si cuprinde dividendele platite in cursul anului 2008, aferente anului 2007.

Declaraţia se completează şi se depune de către plătitorii de venit care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, cu excepţia veniturilor de natură salarială şi asimilate acestora, conform titlului III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
In ceea ce priveste declaratia 205 se depune pina la 30.06.2009 si se refera la dividendele platite in cursul anului 2008, aferente anului 2007.
Mult succes ,
Ce se intimpla cu dividendele anului 2007,care nu s-au ridicat in 2008,dar la care s-a platit impozitul pina la sf.anului 2008?
Ele trebuiesc declarate in Decl 205 ?In momentul in care se ridica,doar se inregistreaza in reg.de casa si atit?
OMEF 2371/2007
III. DATE INFORMATIVE PRIVIND IMPOZITUL REŢINUT LA SURSÃ PE
BENEFICIARI DE VENIT
Col. 1 - se completează pentru fiecare beneficiar de venit în parte, înscriindu-se
numele şi prenumele persoanelor fizice cărora li s-au efectuat plăţi în cursul
anului fiscal.

Comentariu : nu se declara dividendele aferente anului 2007, neridicate . Plata impozitului pe dividende cade in sarcina societatii , cu termen de plata 25.12.2008 si termen de raportare 25.01.2009( declaratia 100)
Dar neridicarea dividendelor in termen de 6 luni, este reglementata de legea 31/1990 astfel:
art 67 ,,,
Acestea se plătesc în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai târziu de 6 luni de la data aprobării situaţiei financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. În caz contrar, societatea comercială va plăti daune-interese pentru perioada de întârziere, la nivelul dobânzii legale, dacă prin actul constitutiv sau prin hotărârea adunării generale a acţionarilor care a aprobat situaţia financiară aferentă exerciţiului financiar încheiat nu s-a stabilit o dobândă mai mare.

Ce sint aceste daune interese ?Si cit de mari sint?
In cazul in care firma are actionar unic si nu a scos dividendele este tot la fel?
Esti obligat sa le scoti?

Am citit la un articol mai jos ,intitulat tot "declaratia 205"...raspunsul dat de d-na contabil davideg,ca in decl.205 a anului 2009 ,se trec dividendele ridicate in anul 2008,indiferent carui an apartin.
In aceiasi nota,nu inseamna ca si dividendele anului 2008 neridicate in 2009,pot fi ridicate si in 2010.?
Unde gresesc?
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
barbutadddddddddddddd, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit dividende claudiaraduica claudiaraduica #-o Nu ma ajuta nimeniiiiiiiiiii??????????? Va roggggggggggggggggggggggg :-/ (vezi toată discuția)
Declaratia 205 liliana alba liliana alba Buna, am o rugaminte sa mi spuneti declaratia 205 trebuie depusa pana 30.06.2009 pt dividentele aferente anului 2008. Astept un raspuns urgent. (vezi toată discuția)
Declaratia 205 georgi24ro georgi24ro Profitul net al ex 2008 a fost repartizat integral pe dividende in februarie 2009 prin AGA.In 2009 s-au ridicat de catre persoanele fizice asociati o parte din ... (vezi toată discuția)