avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcool

Buna ziua!
Persoana in cauza a fost gasit conducand sub influenta băuturilor alcoolice. La analiza sângelui rezultatul a fost 0,85 g/l. Nu a avut loc nici un incident rutier, ci in urma unui control de rutina a fost depistat. Mentionez ca persoana in cauza era sofer profesionist de camion si depindea de permis pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu. Dintr-un simplu moment de "prostie", într-o secunda a luat hotărârea de a bea un pahar de vin si apoi s a urcat la volan.
Întrebarea mea este : Avand in vedere ca valoarea este puțin peste limitele admise care ar fi pedeapsa in acest caz? Poate scapa doar cu o amenda penala sau se vor constitui si anumite pedepse complementare? I se va anula permisul sau va putea măcar dupa un an sa conducă din nou? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Anca0816 , utilizator 18:05, 3 Aprilie 2018
Va primi o pedeapsă cu suspendare iar permisul îi va fii anulat, așa am pățit eu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I se poate aplica pedeapsa amenzii sau inchisoare cu suspendare ori renuntarea la.aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.

Anca0816 a scris:

Buna ziua!
Persoana in cauza a fost gasit conducand sub influenta băuturilor alcoolice. La analiza sângelui rezultatul a fost 0,85 g/l. Nu a avut loc nici un incident rutier, ci in urma unui control de rutina a fost depistat. Mentionez ca persoana in cauza era sofer profesionist de camion si depindea de permis pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu. Dintr-un simplu moment de "prostie", într-o secunda a luat hotărârea de a bea un pahar de vin si apoi s a urcat la volan.
Întrebarea mea este : Avand in vedere ca valoarea este puțin peste limitele admise care ar fi pedeapsa in acest caz? Poate scapa doar cu o amenda penala sau se vor constitui si anumite pedepse complementare? I se va anula permisul sau va putea măcar dupa un an sa conducă din nou? Mulțumesc!

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Constantinion Constantinion Buna ziua azi mi a iesit alcolemia la sange.Prima 1,45 si a doua 1,35.Tinand cont ca nu am mai avut alte antecedente,am 5 copii minori in intretinere si lucrez ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru ... lau4rally lau4rally Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Sa dispus punerea în mișcare a acțiunii penale fata de mine, într-un dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)