avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege parcare in fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege parcare in fata blocului

Buna ziua,
Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au numerotat locurile de parcare din fata blocului si bineinteles ca s-au si gasit persoane care sa vopseasca parcarea cu nr. lor de inmatriculare si cu nr de la adp. Eu vreau sa stiu daca pot sa parchez pe locurile lor pana seara. Se tot zvoneste, dar nu gasesc legea sa ma lamuresc si eu, ca se inchiriaza locurile doar dupa ora 18. Este adevarat? Poate cineva sa imi dea un link cu legea sa o printez si eu sa o pun in geam la masina?
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: TurcanuElena , utilizator 10:09, 13 Februarie 2020
buna ziua am si eu nelamurire cu parcarile de la bloc? daca nu-mi iau loc de parcare adica sa platesc la primarie accea taxa pe an unde imi pot parca masina? sau daca merg in vizita la altcineva si au la fel parcarile rezervate unde imi pot parca masina, aceste lucruri nu sunt prevazute daca parchezi in locul altuia cheama politia si-mi da amente in aceste cazuri ce se poate face?
ionutadriandragut a scris:
daca nu-mi iau loc de parcare adica sa platesc la primarie accea taxa pe an unde imi pot parca masina?

Va puteti parca masina in parcarile cu plata sau in parcarile fara plata acolo unde exista. Sunt parcari cu plata pe ora, pe luna... La fel sunt parcari fara plata, unele pe jumatate de trotuar, altele in alte locuri, langa blocuri, langa institutii...
daca merg in vizita la altcineva si au la fel parcarile rezervate unde imi pot parca masina,

La fel ca mai sus: in locuri de parcare cu sau fara plata, acolo unde este permisa parcarea.
cheama politia si-mi da amente in aceste cazuri ce se poate face?

Platiti amenda si alta data parcati doar acolo unde aveti voie.


Legea sa modificat cel puțin în Brașov odată plătita parcarea este a parcare posesorului 24/24 nu mai este ca înainte numai un intervalul de ore spun asta pt ca am pățit-o am parcat timp de 15-20 min fără a ști ca locul este plătit și am și primit somație de la politia locala unde mi sa explicat frumos nu am fost sancționat pt ca mi sa zis ca abia sa schimbat legea da am fost sfătuit în felul următor dacă parchezi undeva i diferent ca are sau nu are fierul ala galben Sau orice tabla cu numărul mașini etc sa las în geam nr de tel pt a putea fi contactat de persoana a cui este parcarea.... Amenzile sunt destul de mari pt informații puteți suna la politia locala și vi se explica mai exact
De fapt ”legea” despre care vorbeste @Sebyalex, este o hot. a cons. local (HCL).
Ei, intotdeauna o HCL nu poate incalca adevarata Lege.
Deci, mergi in vizita sau mergi la un magazin pentru o scurta perioada, parchezi in loc permis si intr-adevar, lasi in interiorul masinii, un nr. de telefon, pentru orice eventualitate.
Pe de alta parte, la noi s-a ajuns la o situatie hilara: numarul de masini a crescut depasind cu mult posibilele locuri de parcari - din toate orasele tarii.
Sunt de acord ca sunt prea multe mașini în unele orașe cartiere decât nr de parcări da sunt și parcări unde nu sunt mașini și sunt parcări cum este la mine în spatele blocului 92 locuri parcare din care 20 și un pic plătite și sa te ferească Dumnezeu sa parchezi undeva e scandal pt ca e locul lui ca el parchează de 10-15 ani acolo eu am parcare plătită și este alta mașină parcata în loc iar proprietarul care zice ca este locul lui și asa sta de 3 zile pe locul meu am pus hârtie la ștergător zicându-i frumos ca este locul meu plătit bineînțeles ca a fost luat și aruncat mi se pare absurd sa suni la politie ca e cineva parcat în locul tău și sta 10-20 mine o ora 2 da câteva zile care mai este rezolvarea aici în acest caz?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)