avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Drepturi de autor

Am cateva nelamuriri legate de contractul de cesiune a drepturilor de autor. Va rog, in masura in care puteti, sa-mi dati niste raspunsuri. Iata care ar fi aceste aspecte:
- O persoana care lucreaza pentru o firma de webdesign, realizand site-uri, soft-uri etc, fara a avea o diploma care sa ateste studii de specialitate poate incheia cu firma respectiva un contract de cesiune a drepturilor de autor? Se poate inscrie in aceasta categorie?
- Sa luam in calcul un raspuns afirmativ (pentru ca oricum ma intereseaza), ce contributii trebuie platite la stat si care sunt cotele? Cine plateste, cedentul sau beneficiarul?
- In cazul in care persoana respectiva are si un contract de munca pe alta firma, se pastreaza toate cotizatiile acelea pentru contractul de drepturi de autor?

Cu multumiri,
Raluca G.

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor aplicatie - prestatorul sau beneficiarul? mishhha mishhha Buna ziua! Am cateva intrebari (nedumeriri), si anume: 1.Cine detine drepturile de autor asupra unei aplicatii realizata pentru Iphone, Ipod? (firma care a ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor ninacarp ninacarp In cadrul unui proiect european avem de incheiat un contract de cesiune a drepturilor de autor cu o persoana fizica din Bulgaria pentru realizarea unui studiu, ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata-nevoie de diploma/certificat? vladut28 vladut28 Ca sa-mi deschid o firma de WebDesign,WebBuilding firma fiind Persoana Fizica,am nevoie obligatorie de un certificat sau diploma care sa ateste cunostintele in ... (vezi toată discuția)