Buna ziua,
Sunt interesat sa cumpar un teren. cu o deschidere de 11mp (total 920mp). < limita de 12mp.
vecinul din dreapta are construit exact pe hotar sau calcan nu stiu diferenta/imi cer scuze,..dar exact la margine (nu a lasat nici 1 cm cred) un garaj si o casa, din ce am inteles eu vechi, probabil de pe vremea cand se putea construi asa. (sau poate propietarul si a oferit acordul)
- Intrebarile mele sunt:
1. pot sa construiesc si eu exact asa ca el de aproape adica aproape lipit de el? marele avantaj ar fi sa nu ii vad zidul urat de la garaj si casa veche.
2. unde pot sa vad exact incadrarea terenului. Doamna in varsta care vinde pomeneste de gard vechi care nu a fost mutat niciodata dar eu as vrea sa fiu sigur ca ce cumpar este chiar acolo incadrat, nu 5 mai la stanga sau mai la dreapta.
3. din cate am observat cred ca exista niste ilegalitati, si casa si garajul au scurgere pe viitorul terenul meu, nu au burlane. sau alta scurgere. Va rog sa imi confirmati daca suspiciunea mea este intemeiata.
4. imi place sa fiu intr-un mediu cat mai privat, si deci intentionez sa construiesc un gard de 2m pe teren meu, Il pot obliga sa contribuie la cost? stiu ca trebuie partea de sus sa fie inclinata ca sa fie considerat doar gardul meu. sunt putin confuz. Daca imi fac eu gard mare si frumos,involuntar beneficiaza si el de protectie , intimitate etc.
- vecinul din stanga este ok, doar ca a construit un gard mare de 2m, tabla argintie, cam urata. In ce situatii se poate considera acel gard comun? pot sa imi fac si eu gard la fel de mare, doar ca mult mai estetic?
Va multumesc anticipat, si cred ca este de interes acest punct, avand in vedere ca sunt multe terenuri de vanzare, in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns:
Mandarin87 , utilizator
16:58, 4 Aprilie 2018