avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate pt sotul meu cetatean german ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate pt sotul meu cetatean german stabilit in Romania!

Buna ziua! Va rog frumos sa ma indrumati cum sa fac asigurare de sanatate pt sotul meu pensionar , cetatean german stabilit in Romania cu anmeldug facut la domiciliul meu din Romania si cat ar costa pe an aceasta asigurare de sanatate.
Multumesc cu respect Claudia Chiper
PS : Mentionez ca eu mi-am pastrat numele de dinaintea casatoriei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 4 Aprilie 2018
In Romania, pensionarii sunt asigurati automat in sistemul public de sanatate.
Daca sotul dvs. este stabilit in Romania se poate trasfera pensia in tara.
Pentru detalii este bine sa mergeti la Casa judeteana de sanatate.
"Un cetatean strain care are domiciliul sau resedinta in Romania, pentru a beneficia pachetul de servicii medicale pentru persoanele care se asigura facultativ, trebuie sa se asigure la casele de asigurari sociale de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti in caz contrar, daca apeleaza la serviciile furnizorilor de servicii medicale va suporta contravaloarea serviciilor prestate."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa asigurat la sanatate in fr si ro? GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, Un PFA, cetatean francez asigurat la casa de sanatate din Franta, stiti cumva daca mai are obligatia sa fie si in Romania? Unde pot gasi aceasta ... (vezi toată discuția)
Legislatie ue - asigurare medicala cetatean grec stabilit in romania dogaruelena dogaruelena Buna ziua ! Va expun pe scurt si sper ca explicit despre ce este vorba.Mama mea traieste in Romania de la varsta de 9 ani(acum ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto a sotului neamt in ro ; eu fiind persoana cu handicap grad " -accentuat claudia schoenberger claudia schoenberger Buna ziua! As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc inscrierea masinii sotului meu in RO, deoarece eu sunt persoana cu dizabilitati gradul 2 -accentuat si stiu ... (vezi toată discuția)