avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna seara! Am o problema, astazi in timp ce ma deplasam pe un drum natianal , dn6 in afara localitatii am calcat linia continua, am trecut aprox 50 cm de axul drumului fara a depasi masina din fata. Din sens opus se deplasa un vw polo de politie si am fost oprit impreuna cu ceilalti participanti la trafic care au fost intrebati daca am depasit pe linie continua iar ei au spus ca n am depasit din acest motiv le au dat drumul. Mie in schimb mi au suspendat permisul pe motiv ca as fi mers pe contrasens. Credeti ca in instanta am sanse de castig? Am 2 martori care pot sa sustina cele afirmate de mine. Daca in fata mea era un cadavru animal nu aveam voie sa l ocolesc?
Cel mai recent răspuns: catalinflorentin09 , utilizator 22:02, 7 Aprilie 2018
Buna seara,

Pana la actiunea in instanta aveti cale contestarii procesului verbal. Va trimit acest link poate va este util.

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca lucrurile au stat chiar asa. Nu sunt nici politistii nebuni. Daca au fost oprite si masinile din fata dumneavoastra, inseamna ca ati pus in pericol viata celorlalti participanti la trafic. Daca Politia v-a vazut, pe banda lor, inseamna ca erau foarte aproape. 50 cm sunt uneori suficienti pentru un acrosaj frontal. "Cadavrul animal", desigur poate fi ocolit dar in conditiile in care ne asiguram ca nu vom inlocuii cadavrul animal cu niste cadavre umane.

viorel55 a scris:

Nu cred ca lucrurile au stat chiar asa. Nu sunt nici politistii nebuni. Daca au fost oprite si masinile din fata dumneavoastra, inseamna ca ati pus in pericol viata celorlalti participanti la trafic. Daca Politia v-a vazut, pe banda lor, inseamna ca erau foarte aproape. 50 cm sunt uneori suficienti pentru un acrosaj frontal. "Cadavrul animal", desigur poate fi ocolit dar in conditiile in care ne asiguram ca nu vom inlocuii cadavrul animal cu niste cadavre umane.

De ce crezi ca as fi spus altceva? Politistul a scris in procesul verbal urmatoarele ,,A condus autoturismul ford focus cu nr Tr xx xxx pe dn6 catre alexandria iar la km 33+300 a condus pe sensul opus deplasarii sale”

Precizez ca masina de politia era la 100-150 m neavand nici o masina in fata lor.

Nu e specificat nicaieri in procesul verbal ca as fi pus viata in pericol la ceilalti participanti sau orice alta mentiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
catalinflorentin09, utilizator
Nu am primit link’ul.
Am citit ca sunteti consilier juridic, conform art 16 og 2/2001 politistul rutier era obligat sa adauge in procesul verbal ,,aratatea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei “. Pot cere in instanta sa declare nulitatea procesului verbal?

Narcisa Adelina Vilau a scris:

Buna seara,

Pana la actiunea in instanta aveti cale contestarii procesului verbal. Va trimit acest link poate va este util.

Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
catalinflorentin09, utilizator
aţi trecut de axul drumului fară nici un motiv sau ati ocolit vreun obstcol , călcând marcajul continu? analizaţi situaţia si ve-ţi decide daca au sau nu au dreptate poliţisti !

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)