avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare- necompetenta teritoriala
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare- necompetenta teritoriala

As dori sa adresez o intrebare legata de contestatie la executare .
Am fost instiintata de poprire pe salariu si am facut contestatie la executare in termen , taxe achitate , totul in termen .
Este vorba despre un contract bancar din anul 2006 , in care a intervenit prescriptia ( am facut copie dupa dosarul de executare , cesionat in anul 2009, nici o plata facuta , dosarul de executare din anul 2017.
Numai ca a intervenit o problema legata de necompetenta teritoriala.
intre timp eu mi-am schimbat domiciliul si locul de munca intr o alta curte de apel ca si competenta inainte de intocmirea dosarului de executare si se pare ca acest executor nu avea nici un fel de competenta.
La termen cand m-am prezentat la dosar era un act prin care executorul renunta la executare pe motiv ca a '' descoperit ' ca nu avea competenta ( desi stia acest lucru inca de cand a pus poprire ptr ca mi-a trimis instiintarea la noua adresa dar a asteptat probabil sa vada daca fac contestatie sau nu ca altfel nu imi explic). Instanta a admis exceptia necompetentei teritoriala si a declinat catre judecatoria domiciliului meu.
Nu stiu cum sa procedez , acum noua instanta va vedea ca acest executor a incetat executarea , si imi va respinge contestatia la executare? Sau ce se va intampla? Aceasta societate de recuperari o sa poata sa mi faca la nesfarsit dosare de executare, apoi sa se retraga si sa o iau de la capat cu plata taxelor? Ce pot face sa se constate prescris dreptul de a cere executarea? Am vreo sansa sa cer acest lucru acum la noua instanta avanad in vedere ca executorul a anulat executarea pe motiv ca nu era competent? Pot face ceva separat? Va multumesc , orice raspuns este de mare ajutor

Alte discuții în legătură

Contestator dat in debit de instanta pentru taxa de timbru??? dandanaua dandanaua O institutie publica formuleaza contestatie la executare pt.o hot.jud.prin care a fost obligata la chelt.de jud.catre reclamant.Instanta la care se introduce ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei necompetentei teritoriale FRD FRD Ca reclamant pina la primul termen de infatisare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale ? (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare - invocare exceptii, probe sepuccu sepuccu buna ziua, imi poate spune cineva daca la primul termen la care se judeca o contestatie in anulare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale?(mentionez ca ... (vezi toată discuția)