avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz de coruptie, Iar eu nedespagubit!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz de coruptie, Iar eu nedespagubit!

Am imprumutat autoturism unui prieten posesor de permis de conducere , pentru o ora . Dupa cinci ore m-a sunat ca avut accident, la sosirea mea la locul accidentului am constatat ca era distrusa in proportie
de 80%,iar el era in stare de ebrietate! Fiind o persoana importanta , la sosirea politiei si cu cooperarea acestora (deoarece il cunosteau bine ), am ajuns de acord comun sa declaram ca autoturismul meu a fost condus de o alta persoana, urmand ca cel caruia i-am imprumutat-o sa ma despagubeasca. Deoarece autoturismul a fost distru in proportie de 80% am avut pretentia sa-i vand masina distrusa lui (urmand sa fac un contract de vanzare cumparare respectiv radiere) , la pretul unei masini asemanatoare in stare de functionare, pentru a-mi cumpara alta in stare in stare de functionare. Pretul l-am dedus din revistele de specialitate in vanzari Auto-Moto.
Ca o dovada ca ma va despagubi, fara sa stie nimeni am inregistrat toate discutiile (cu un reportofon) din momentul in care am ajuns la locul accidentului, chiar si ceea ce s-a discutat la sediul politiei, si modul cum se va musamaliza tot , dupa care am mai facut si o intelegere scrisa si semnata de 5 martori ca si cum celui care i-am imprumutat-o (adevaratul sofer ) ma va despagubi.:-/

Banii nu i-am primit nici acum desi a trecut termenul stabilit in conventia facut la locul accidentului. Am martori care au vazut cand i-am imprumutat-o si martori care au vazut ca era la volan dupa momentul accidentului.
Va rog mult sa ma ajutati si sa-mi spune-ti daca aceea caseta audio cu toata discutia poate fi folosita ca proba si daca martorii ma pot ajuta, pentru ca as dori sa-l actionez in Judecata pe cel care mi-a distrus masina.

Va multumesc anticipat!
P.S.
Probabil ca este un caz de coruptie aici si poate ca sunt si eu implicat , desi in inregistrare se observa ca eu vroiam sa rezolvam pe temei legal.
Rog o parere de la un membru abilitat!
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2006
George, Avocat
Cel mai recent răspuns: avocat_micu , utilizator 13:47, 9 Martie 2006
sigur, este un caz deosebit de delicat.
casetele respective sustinute de martori sunt probe si pot fi folosite.
sfat trebuie sa iti angajezi un avocat, problema este mult mai complicata decat pare.
Acelasi sfat, cu siguranta. Numai bine.
Acelasi sfat, cu siguranta. Numai bine.
Acelasi sfat, cu siguranta. Numai bine.
asa cum deja v-a sfatuit talida, situatia nu simpla. O eventuala actiune nechibzuita v-ar putea duce mai multe neajunsuri decat castiguri intrucat faptele descrise de dvs. au o pronuntata conotatie penala astfel incat trebuie gandita o strategie care sa elimine riscurile unei astfel de raspunderi.

Alte discuții în legătură

Caz de coruptie, iar eu nedespagubit! barens2003 barens2003 Banii nu i-am primit nici acum desi a trecut termenul stabilit in conventia facut la locul accidentului. Am martori care au vazut cand i-am imprumutat-o si ... (vezi toată discuția)
Filmare bubu2013 bubu2013 Buna ziua as dorii si eu un raspuns la faptul ca acum 3 ani sora mea a murit intr-un accident rutier,prietenul ei aflat la volan era baut si a fost incadrat ... (vezi toată discuția)
Accident - instrainare autovehicul cusmanm cusmanm Buna ziua, am nevoie de un raspuns avizat.... Am imprumutat / instrainat autoturismul uniu prieten acum cca 3 luni, urmand sa perfectam actele de ... (vezi toată discuția)